Brasschaat

7/6: Hoop voor kinderen met dyslexie en dyscalculie

gepost op: 19 mei 2017

Op 7 juni organiseert de Openbare Bibliotheek van Brasschaat een lezing over dyslexie en dyscalculie in samenwerking met Natalie Christiaensen en Daan de Laat van het NeuroVisueel Centrum.

Uit eigen ervaring met dyslexie werkten zij een methode uit waarmee ze deze kinderen weer hoop geven.

Zeven jaar geleden stampte de Antwerpse Natalie Christiaensen samen met Daan de Laat het 'Neurovisueel Centrum' uit de grond. Door middel van een gespecialiseerde aanpak willen ze kinderen met dyslexie en dyscalculie weer zin doen krijgen in school. Als kind met dyslexie is het namelijk moeilijk om goede schoolresultaten te behalen, ook al wordt er kei hard gewerkt.

Door de kinderen en jongeren intensief te begeleiden en hen een aangepaste bril te bezorgen, pakken zij het probleem aan bij de kern. In Vlaanderen worden kinderen met mogelijke taal- of rekenproblemen eerst langs een logopedist gestuurd. Veel kinderen maken grote sprongen door die aanpak. Sommige kinderen hebben echter een heel andere begeleiding nodig. Voor hen kan het Neurovisueel Centrum een oplossing bieden. Het is de kunst om de ideale match te vinden tussen therapie en kind.

Natalie en Daan gebruiken de kracht van het beelddenken om droge materie levendig te maken. Door intensieve begeleiding hielp hun Centrum de voorbije jaren enkele honderden kinderen voort. Dat leidde tot enkele mooie succesverhalen.

 

De lezing gaat door op woensdag 7 juni in de Biboase van de bibliotheek te Brasschaat, Bredabaan 407 (toegang via de achterkant van de bibliotheek)

We starten om 20.30u.

Reserveren voor de gratis lezing kan via info@neurovisueelcentrum.be of 0491 360 767

Meer info vind je op www.neurovisueelcentrum.be

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

Kom met je vragen naar het Digitaal Spreekuur

Wil je je boeken online verlengen of reserveren, maar weet je niet waar te beginnen? Heb je vragen over e-mail, Facebook, Skype of wifi? Kom naar het Digitaal Spreekuur in de hoofdbib voor gratis digitale hulp en advies. Samen zoeken we een oplossing voor je vraag of probleem. Lees verder
Meer nieuws