Brasschaat

Poëziewedstrijd ‘Dichter in Beeld’ 2017-2018

Hou je van mooie foto's en spelen met woorden, laat je dan inspireren door een foto uit ons digitale album en schrijf je impressies neer in een gedicht.
De winnende poel fotografen van FotoForum Brasschaat 2016 en hun artistieke vrienden zorgen dit jaar voor het beeldmateriaal.

Wedstrijd in het kort

Voor wie? Iedereen vanaf 16 jaar

Wanneer deelnemen? Van 1 september tot en met 11 november 2017.

Hoe? Lees het wedstrijdreglement en mail je ingevulde inschrijvingsformulier en 1, 2 of 3 gedichten naar sjat.franssen@brasschaat.be

Wedstrijdreglement

Inschrijvingsformulier

Jury? Noëlla Elpers, Peter Holvoet-Hanssen, Monique Bol, Goedele Horemans, Ilse Weber en Daniël Billiet

Prijzen? Eerste prijs: € 1000,00
Tweede prijs: € 500,00
Derde prijs: € 250,00
Jonge belofteprijs (16-21 jaar): € 250,00 en een boekenpakket

De bibliotheek neemt de 10 beste gedichten van de wedstrijd, het beste gedicht van de jonge belofte en de bijhorende foto’s op in een dichtbundel. Alle 11 laureaten krijgen deze dichtbundel.

Wat na de wedstrijd?

De winnende gedichten en de bijhorende foto’s zullen tentoon staan in de hoofdbibliotheek van Brasschaat vanaf de prijsuitreiking (eind januari rond de poëzieweek) tot en met eind februari. Tijdens de prijsuitreiking dragen de leerlingen Woord van de Academie de winnende gedichten voor.

De Openbare Bibliotheek Brasschaat organiseert poëziewedstrijd “Dichter in Beeld” 2017-2018 in samenwerking met laureaten van FotoForum Brasschaat 2016, bevriende fotografen en de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord en met de steun van Standaard Boekhandel Brasschaat.

Het copyright voor de foto’s van poëziewedstrijd “Dichter in Beeld” 2017-2018 is eigendom van laureaten van FotoForum Brasschaat 2016 en hun artistieke vrienden. De auteur van een foto staat in het digitale album steeds op de foto vermeld.