Brasschaat

Sneller op de hoogte van klaarstaande reserveringen

Je kunt uitgeleende boeken (maar bijvoorbeeld ook dvd's en cd's) reserveren, zodat wij ze voor je klaar zetten in de bibliotheek als ze terug binnen worden gebracht.

Als je in de catalogus hebt gevonden wat je zocht, kun je de titel direct online reserveren via Mijn Bibliotheek. In Mijn Bibliotheek onder reserveringen vind je een overzicht van de titels die je hebt gereserveerd en van de status die ze hebben.

Staat de reservering voor je klaar, dan krijg je van ons bericht. Het snelst en handigst gaat dat per e-mail, vul daarvoor je e-mailadres in bij je persoonlijke gegevens in Mijn Bibliotheek. Als we geen e-mailadres van je hebben, ontvang je een brief per post. De reservering blijft twee weken voor je klaarstaan in de bibliotheek. Vergeet bij het ophalen je bibliotheekkaart niet, want het gereserveerde materiaal is nog niet aan je uitgeleend.

Wil je een titel reserveren, houd dan rekening met het volgende:
Titels die uitgeleend zijn kun je wel reserveren, maar komen pas beschikbaar wanneer ze weer ingeleverd zijn. Sommige materialen kunnen niet online gereserveerd worden. Dit geldt bijvoorbeeld voor sprinters en naslagwerken die niet worden uitgeleend. Als een titel al gereserveerd is door iemand anders, sluit jouw reservering aan in de rij.

Met je Mijn Bibliotheekaccount kun je maximaal 2 titels tegelijk reserveren. In Mijn Bibliotheek zie je hoeveel openstaande en klaarstaande reserveringen je hebt. Daar kun je ook een reservering annuleren. Reserveringen kan je kosteloos annuleren als ze nog niet klaar voor je staan in de Bib. Als ze al wel klaar staan, dan worden de reservatiekosten aangerekend.

Kosten van reserveren:
Aangevraagd boek via eigen collectie: € 0,50

Als wij een boek niet in collectie hebben, dan kan je dit opvragen uit een andere Bib. Je kan het dan komen ophalen in de Hoofdbib en ook daar komen terugbrengen.
Aangevraagd boek via een andere Bib (IBL): € 8,-

voordat ze op de site verschijnen.