Brasschaat

Collectie

Wat vind je in de bib?

Boeken

Romans,non-fictie, strips,anderstalige boeken, poëzie en toneel, grote letterboeken voor slechtzienden
 

SPRINTERS:
Bibliotheekgebruikers hebben vaak een tijdelijke maar moeilijk te stillen honger naar de nieuwste en de meest succesvolle boeken. Vanzelfsprekend halen we die altijd snel in huis. Maar voor de populaire boeken, meestal top-10-boeken, blijft er soms een lange wachttijd vooraleer je ze in handen krijgt.

Met de sprinterservice van de bibliotheek willen we de circulatie van de topboeken verhogen. De uitleenvoorwaarden van een sprinter zijn dan ook anders dan voor een gewoon boek.
Een sprinter kan je maximum 3 weken ontlenen, een sprinter kan niet verlengd worden en kan je ook niet reserveren.

FUNDELS:
Fundels, een digitale wereld rond het prentenboek, combineert twee elementen die samen aanwezig zijn in de bibliotheek; boeken en computers. Fundels brengt bestaande prentenboeken tot leven aan de hand van zes interactieve hoeken.
Kijkhoek: deze hoek biedt de geanimeerde versie van het boek aan. De tekst en de afbeeldingen uit het boek blijven behouden en komen op het scherm tot leven.
Leeshoek: in deze hoek wordt het prentenboek pagina per pagina voorgelezen. De kinderen draaien zelf de pagina’s om of de pagina’s worden automatisch omgedraaid.
Activiteitenhoek: deze hoek bevat allerhande activiteiten in papieren vorm. Kinderen drukken hun eigen kleurplaten, versjes, doolhof, ... af. Daarnaast zijn er ook knutselactiviteiten die in de bibliotheek kunnen gebruikt worden.
Tekenhoek: in deze hoek maken kinderen hun eigen verhaal met figuren en afbeeldingen uit het boek aangevuld met persoonlijke creaties.
Spelletjeshoek: de spelletjes in deze hoek worden aangepast op het niveau van het kind en dit aan de hand van drie leeftijdscategorieën. De spelletjes zijn speels met een educatieve toets.
Auteurshoek: deze hoek vertelt wie de auteur/illustrator van het verhaal is en welke andere titels hij/zij nog creëerde.

 

Luisterboeken

Voor in de auto of tijdens het strijken: luisterboeken voor jong en oud. Oude verhalen, maar ook recente bestsellers.

 

Kranten en tijdschriften

Met 7 dagbladen en een 100-tal tijdschriften proberen we je honger naar actualiteit en ontspanning te stillen.

 

Film en muziek

Ook muziekliefhebbers en cinefielen komen aan hun trekken in de bib.

 

Taalcursussen

Je Frans opfrissen of een totaal nieuwe taal leren?