Brasschaat

Speel-o-theek de Schatkast

Sinds 3 mei 2014 vind je in de hoofdbibliotheek  Speel-o-theek 'De Schatkast'.

Drie uur per week kan je bij De Schatkast terecht in het auditorium van de hoofdbibliotheek. Dit is de ruimte achter de gele muur, tegenover de balie.

Waarom een speel-o-theek?
Elke ouder wil zijn kind zoveel mogelijk kansen geven. Dit hoeft niet steeds samen te gaan met het aankopen van nieuw speelgoed. Door het ontlenen van speelgoed in de speel-o-theek maakt je kind kennis met een uitgebreid aanbod.

Welk speelgoed kan je in de speel-o-theek vinden?

We hebben gezelschapsspelen, puzzels, speelgoed om alleen te spelen (blokken, duplo, lego, …), verteltassen en informatieve spellen (voor leerkrachten, opvoeders, therapeuten, …) Je kan in de speel-o-theek ook terecht voor tips en advies rond spelen.  Op onze facebookpagina vind je foto’s van de materialen.

Hoe werkt het?
Speelgoed uitlenen kan door lid te worden van De Schatkast. Het lidgeld is 8 euro per jaar per gezin. Voor elk stuk speelgoed dat je uitleent, betaal je ook 50 cent leengeld.
Er zijn ook voordeelkaarten: 2 euro = 4 ontleningen + 1 gratis en 5 euro = 10 ontleningen + 3 gratis.
Per keer kan je maximaal vier stukken speelgoed uitlenen voor vier weken. (8 weken in de zomervakantie)

Openingsuren

Meer informatie :