Laat van je horen op Vrouwendag 2021! 

Er komt misschien een dag dat er geen vrouwendag meer nodig is.

Er komt een dag dat we het ‘gelijk-maar-anders-zijn’ van vrouw en man als een basiswaarde van onze cultuur zullen ervaren en beleven. Dat zich dat weerspiegelt in wat we lezen en bekijken en hoe we ons gedragen. Dat we een speelse en ontspannen manier gevonden hebben om met elkaar om te gaan.

Maar zover zijn we nog niet. Uit cijfers blijkt dat er nog een verschil is tussen droom en werkelijkheid, tussen theorie en praktijk. De verdeling van de betaalde en niet-betaalde werklast, de kans om door te stoten naar kaderfuncties, de verloning, het verschillend percentage in werk vinden volgens je diploma, ze wijzen er allemaal op dat er nog steeds werk aan de winkel is. Het succes van #MeToo is een trieste barometer. 

Vrouwendag_2021

Laat van je horen ter gelegenheid van Vrouwendag 8 maart 2021! 

Stuur ons via het online formulier een tekst waarin je (V/M/X) hierover iets persoonlijks vertelt. Misschien triggert één van volgende vragen je?    

  • Hoe is het voor jou om vrouw te zijn vandaag?
  • Waar ervaar je dat de ongelijkheid tussen man en vrouw ingebakken zit: in taal, in instellingen…
  • Hoe was het vroeger?
  • Hoe verleg jij een steen, waar maak jij een verschil?
  • Hoe droom jij een betere toekomst?

Op 8 maart zullen we deze teksten laten weerklinken. 

Vanuit de bib zullen de ingezonden teksten te horen zijn: voor marktkramers en voorbijgangers. Kom zeker even langs gewandeld! Misschien weerklinken jouw woorden wel, weten ze te raken, wekken ze tot een groter besef!