Ga jij mee op leestrip deze zomer?

De bib wordt deze zomer weer je favoriete vakantiebestemming! Ben je tussen 3 en 18 jaar en heb je zin in een leestrip? Kom dan bij ons jouw reispas ophalen en doe mee met 'Bestemming: bib!'. Wie deze zomer minstens vier boeken leest, maakt kans op een mooie prijs!

Hoe werkt het?

Kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar kunnen in de bibliotheek een reispas afhalen.  Op de reispas vinden ze vier bestemmingen (naar de zon, naar het museum, onderweg en op onderzoek), waar ze telkens een boek bij zoeken. Ze worden uitgedaagd om deze zomer dus vier boeken te lezen. Voor elk gelezen boek krijgen ze een stempel in hun reispaspoort. Als ze vier stempels verzameld hebben en de reispas vol is, leveren ze hem in bij de bibliotheek. Wie zijn reispas inlevert, maakt kans op mooie prijzen! Wie meer wil lezen, kan nog twee bonusboeken kiezen en zo extra kans maken op een prijs.

De actie loopt tot 4 september. Nadien sturen alle bibs hun reispassen op naar Iedereen Leest (Frankrijklei 130/4, 2000 Antwerpen), voor 23 september. De week nadien worden de winnaars bekendgemaakt.

Boekentips

Bij elke leestrip zijn er uiteraard boekentips. In elke lijst komt zowel fictie als non-fictie aan bod en vind je verschillende genres terug. Je kan de lijsten nu al in de bibliotheekcatalogus bekijken. Hieronder vind je alle links.

  • NAAR DE ZON: Wat is de zomervakantie zonder zon? Lees een boek waar je het warm van krijgt, ook als het regent. 
     
  • NAAR HET MUSEUM: Musea zijn leuk en interessant. Lees een boek over kunst of een creatief boek en laat je verrassen.
     
  • ONDERWEG: De vakantie begint al wanneer je de voordeur dichttrekt. Hoe reis jij? Met de auto, de fiets of een zelfgebouwde helikopter? Lees een boek over reizen en op weg zijn.
     
  • OP ONDERZOEK: Wees een speurneus en lees een boek over ontdekkingen, experimenten of uitvindingen.

Deel je foto's en boekentips!

Lees je mee? Deel dan een leuke leesfoto of je boekentip met de hashtag #bestemmingbib. Hou ook de sociale media van Iedereen Leest (Instagram | Facebook) in de gaten voor updates. 

Veel leesplezier!