Dvd
Engels

Finding Nemo

Andrew Stanton (regisseur), Lee Unkrich (regisseur), Albert Brooks (uitvoerder)
Titel
Finding Nemo
Regisseur
Andrew Stanton Lee Unkrich
Uitvoerder
Albert Brooks  (stem) Ellen DeGeneres  (stem) Alexander Gould  (stem) Willem Dafoe  (stem) Brad Garrett  (stem)
Componist
Thomas Newman 1955-
Taal
Engels
Uitgever
Buena Vista Home Entertainment, 2004
1 dvd-video + bonus dvd-video
Oorspr. opname
2003
Speelduur
96 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Engels voor slechthorenden Auteursgegevens ontleend aan IMDb Walt Disney productie
EAN
8711875969546

Over Andrew Stanton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Victor Navone

Andrew Stanton (Rockport, 3 december 1965) is een Amerikaanse filmregisseur, -schrijver, -producent en stemacteur die werkt voor Pixar Animation Studios. Hij schreef en regisseerde onder andere Finding Nemo en WALL•E, welke beide een Oscar voor beste animatiefilm wonnen.

Biografie

Stanton werd geboren en groeide op in Rockport. Daarna volgde hij een opleiding voor het animeren van personages aan CalArts, waar hij in 1983 afstudeerde. Onder zijn eerste werk bevindt zich het gedeeltelijk animeren van Mighty Mouse: The New Adventures. In januari 1990 ging hij aan de slag bij Pixar en werd hij de tweede animator (na John Lasseter) en de negende werknemer van de studio. Hier werkte hij onder andere als schrijver aan de drie Toy Story-films en als regisseur voor Finding Nemo en WALL•E. In 2012 kwam de door hem geregisseerde film John Carter uit, zijn eerste speelfilm.

Lees verder op Wikipedia