Boek
Nederlands

Dood en rouw over de hele wereld

Anita Ganeri (auteur)
+1
Dood en rouw over de hele wereld
×
Dood en rouw over de hele wereld Dood en rouw over de hele wereld

Dood en rouw over de hele wereld

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
In de wereld nemen mensen op verschillende manieren afscheid van een overleden persoon. Lees hoe de Aboriginals een rook ceromonie houden en veel Afro-Amerikanen jazzmuziek spelen. Met een knutselidee en veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.
Onderwerp
Dood, Rouwproces
Titel
Dood en rouw over de hele wereld
Auteur
Anita Ganeri
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Remembering the dead around the world
Uitgever
Etten-Leur: Corona Schoolsupport, © 2021
32 p. : ill.
ISBN
9789086647125 (hardback)

Besprekingen

Er bestaan over de wereld veel verschillende manieren om afscheid te nemen van een gestorven persoon. Dergelijke ceremonies zijn omkleed met verschillende rituelen die afkomstig kunnen zijn van een bepaalde godsdienst. In twaalf korte tweepagina grote hoofdstukjes komt steeds zo’n ceremonie, ritueel of herdenking uit een bepaalde cultuur aan bod. Dat zijn onder meer reïncarnatie, rouwkleding en een joodse, Chinese en islamitische begrafenis. De helder geschreven teksten zijn vrij beknopt, op elke bladzijde staat een tekst van zo'n acht regels, gedrukt in een vette schreefloze letter. Sommige woorden zijn extra vetgedrukt, deze worden uitgelegd in een woordenlijst. Het boek bevat verder een register en enkele tips voor verder onderzoek plus een recept voor het maken van een suikerschedel. In gekleurde kaders is specifieke informatie over het onderwerp opgenomen. Informatieve kleurenfoto’s illustreren de inhoud. De uitgave is verzorgd door de keuze voor glanzend papier en de harde kaft …Lees verder

Over Anita Ganeri

Anita Ganeri (Calcutta, 1961) is een Engels kinderboekenschrijver. Ganeri is geboren in India, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Engeland waar ze zowel basis- als voortgezet onderwijs volgde. Ganeri schreef de serie Horrible Geography, in Nederland uitgegeven in de serie Waanzinnig om te Weten (uitgegeven door Kluitman), samen met soortgelijke boeken van Terry Deary, Kjartan Poskitt en Nick Arnold. De werken van Ganeri worden voornamelijk uitgegeven door Scholastic. Anita schreef vooral boeken over aardrijkskunde het zijn grappige leerzame boeken. De boeken die ze schreef zijn o.a zeebenen en zeebeesten, woeste woestijnen. Ganeri woont tegenwoordig in West Yorkshire, samen met haar man, zoon, kat en drie honden.

Prijzen

  • Royal Canadian Geographical Society - Silver Award voor Horrible Geography.

Externe links

  • Officiële site