Boek
Nederlands

Haas schept een luchtje

Annemarie Bon (auteur), Gertie Jaquet (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Haas ontmoet Stinkie. Zo'n dier heeft hij nog nooit gezien. De andere dieren vinden Stinkie niet zo leuk. Kan Haas Stinkie helpen? AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Haas schept een luchtje
Auteur
Annemarie Bon 1954-
Illustrator
Gertie Jaquet
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2012
31 p. : ill.
ISBN
9789044332339 (hardback)

Besprekingen

Wanneer Haas een luchtje schept, ontmoet hij een zwart-wit dier, Stinkie. Zo´n dier heeft hij nog nooit gezien. Stinkdier Stinkie zoekt een plek voor de nacht en mag bij Haas eten. Haas brengt hem daarna naar een leegstaande hut waar Stinkie kan logeren. De volgende dag klagen de dieren in het bos over de stank die Stinkie achterlaat door de scheetjes die hij laat. 'Dat beest moet weg,' roepen ze. Haas ontdekt dat wanneer Stinkie bang is hij scheetjes laat die echt ontzettend stinken. En de andere dieren maakten hem bang door hun onaardig gedrag. Haas heeft een plan en organiseert met Stinkie een groot feest voor alle dieren. En dat gaat goed, totdat Wolf komt. Humoristisch leesboekje voor beginnende lezers, AVI-M4. Voorzien van vrolijke kleurrijke illustraties die het verhaal een extra dimensie geven en ruim een derde van het verhaal beslaan. Vierde eerste leesboekje over Haas*. Haas heeft ook een eigen website www.hierishaas.nl en een app. Op het groene omslag ontmoet Haas Stinkie. …Lees verder

Haas schept een luchtje

Dit boekje hoort bij een reeks van vier boekjes voor beginnende lezers. Het is op niveau AVI-M4 geschreven.
Haas heeft een hele dag brieven geschreven naar zijn vrienden in verre landen. Wanneer hij zijn brieven gaat posten ziet hij een zwart-wit dier staan dat hij niet kent. Het heet Stinkie. Het dier heeft een lange reis achter de rug en zoekt een slaapplaats. Haas nodigt Stinkie uit om bij hem spamppot te komen eten. Een slaapplaats heeft Haas niet maar hij weet een hut aan de rand van het bos die leeg staat. Een ideale slaapplaats voor Stinkie. 's Anderendaags merkt Haas dat er een groep boze dieren staat in de buurt van de hut. Dat zal toch niets met Stinkie te maken hebben zeker?
Origineel verhaal voor jonge lezers, met de nodige spanning en heel leuke illustraties.

Over Annemarie Bon

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Marijn Olislagers

Annemarie Bon (Den Bosch, 11 februari 1954) is een Nederlands schrijfster.

Biografie

Annemarie werd geboren in Den Bosch als oudste in een gezin van vier kinderen. Haar vader was vertegenwoordiger in schoolaccessoires. Ze was dol op tekenen en lezen. Ze ging naar de middelbare meisjesschool en studeerde daarna biochemie aan de laboratoriumschool. Ze werkte enige jaren in een ziekenhuislaboratorium, waar zij onder andere bloedonderzoek deed. Toen dit werk niet beviel, is zij na wat omzwervingen begonnen bij het Brabants Dagblad als freelance journalist. In 1991 werd zij hoofdredacteur van het tijdschrift Taptoe. Annemarie Bon heeft twee zonen en een kleindochter.

Loopbaan

In 2001 startte Annemarie Bon als zelfstandig tekstschrijver. In dat jaar debuteerde zij haar boek Help, een spreekbeurt!. Ze heeft veel boeken van de serie Haas op haar naam staan waarbij G…Lees verder op Wikipedia

Suggesties