Cd

Oh, wat een tijd : Bekende liedjes en hoorspelen (De Familie Doorsnee)

+1
Oh, wat een tijd : Bekende liedjes en hoorspelen (De Familie Doorsnee)
×
Oh, wat een tijd : Bekende liedjes en hoorspelen (De Familie Doorsnee) Oh, wat een tijd : Bekende liedjes en hoorspelen (De Familie Doorsnee)

Oh, wat een tijd : Bekende liedjes en hoorspelen (De Familie Doorsnee)

Belevenissen van de familie Doorsnee en veertien bewerkte liedjes uit o.a Ja zuster, nee zuster
Toon meer
Titel
Oh, wat een tijd : Bekende liedjes en hoorspelen (De Familie Doorsnee)
Auteur
Annie M.G. Schmidt 1911-1995
Uitgever
Rubinstein, 2005
2 cd's
Speelduur
01:46:42
EAN
9789054442783
CDR
HAX1665

Besprekingen

Twee cd's met ieder een authentieke aflevering van het radiofeuilleton van de familie Doorsnee en elf bekende liedjes. De familie hield in de jaren zestig op maandagavond vele fans aan de radio gekluisterd. Radio-cabaret van Annie M.G. Schmidt met acteurs als Cees Laseur (vader Doorsnee), Sophie Stein (moeder Doorsnee), Kees Brusse en Lia Dorana (hun kinderen) en Hetty Blok (de huishoudster). De in totaal 22 bekende liedjes komen o.a. uit Ja zuster, nee zuster zoals M'n opa, Wil u een stekkie? en Op de step waarvan de composities en arrangementen bewerkt zijn door Harry Bannink, Chris Oelmeijer, Willy Copier, Karel van den Bosch en Adrie Treurniet.

Over Annie M.G. Schmidt

Anna Maria Geertruida (Annie) Schmidt (Kapelle, 20 mei 1911 – Amsterdam, 21 mei 1995) was een Nederlands dichteres en schrijfster van verzen, liedjes, boeken, toneelstukken, musicals en radio- en televisiedrama.

Annie M.G. Schmidt werd in Nederland en Vlaanderen vooral beroemd met kinderboeken als Pluk van de Petteflet (1971) en Abeltje (1953), series kinderverhalen als Jip en Janneke (1952-1957) en kinderversjes als Dikkertje Dap (1950) en Het Beertje Pippeloentje (gebundeld in 1958). Generaties Nederlanders zijn met haar poëzie en verhalen opgegroeid, waardoor haar werk tot het collectieve geheugen van naoorlogs Nederland is gaan behoren.

Levensloop

Annie M.G. Schmidt was de dochter van Johannes Daniël Schmidt, sinds 1909 predikant in Kapelle, en Geertruida Maria Bouhuijs. Ze slaagde in 1930 voor het eindexamen hbs-a aan de Rijks Hoogere Burgersschool te Goes. Ze werkte aanvankelijk a…Lees verder op Wikipedia