Boek
Engels

God Inc. I ; God Inc. II

Carl De Keyzer (fotograaf)

God Inc. I ; God Inc. II

In de zomer van 1990 kocht Carl De Keyzer een camper en trok hij door Amerika met één doel: religieuze groepen fotograferen. Dertig jaar later trekt de Magnumfotograaf opnieuw naar de Amerikaanse Bible Belt én een heleboel andere staten, maar met een hernieuwde focus: hoe religieuze groeperingen het moderne leven en de nieuwste technologieën omarmen in hun zoektocht naar nieuwe zieltjes.
Bevat
Titel
God Inc. I ; God Inc. II
Fotograaf
Carl De Keyzer
Taal
Engels
Uitgever
[Tielt]: Lannoo, 2020
154, 166 p. : ill.
Aantekening
Keerdruk
ISBN
9789401470049 (hardback)

Over Carl De Keyzer

CC BY 3.0 - Foto van/door Filip Naudts

Carl De Keyzer (Kortrijk, 27 december 1958) is een Belgisch fotograaf.

Hij studeerde fotografie aan de Academie van Gent. Sinds 1994 is hij lid van het fotocollectief Magnum.

Leven

De Keyzer was op jonge leeftijd goed in voetballen en fotograferen. Na de middelbare school studeerde hij diergeneeskunde aan de Gentse universiteit. Na een half jaar trok hij naar de academie om er te experimenteren met fotografie, film en filosofie. In 1982 werd De Keyzer docent aan de Gentse Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. Hij zou er blijven tot 1989.

Werk

In 1982 richtte De Keyzer samen met Dirk Braeckman en Marc Van Roy de galerie voor fotografie XYZ op (de naam was een speelse allusie op de nabijgelegen en bekende sekscinema ABC). Ze nodigden er de voor hen belangrijkste fotografen van de wereld uit. De galerie was niet rendabel, maar De Keyzer kwam zo in contact met de betere fotografen en hu…Lees verder op Wikipedia