Boek
Nederlands

De spokenjagers in groot gevaar

Cornelia Funke (auteur), Esther Ottens (vertaler)
+1
De spokenjagers in groot gevaar
×
De spokenjagers in groot gevaar De spokenjagers in groot gevaar
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Tom moet examen doen voor zijn Spokenjagers Diploma-C. De opdracht lijkt eenvoudig, maar de spokenjagers krijgen ongewild te maken met iets wat veel enger is dan een gewoon spook. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Spoken
Extra onderwerp
GRV, verhalen, Griezel, spoken
Titel
De spokenjagers in groot gevaar / tekst en ill. Cornelia Funke
Auteur
Cornelia Funke
Vertaler
Esther Ottens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Gespensterjäger in grosser Gefahr
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2010
127 p. : ill.
ISBN
9789045111506 (hardback)

Besprekingen

De drie spokenjagers Tom, mevrouw Kummelsap en het Matig Enge Spook (MES) Hugo gaan opnieuw samen op pad. Dit keer lijken ze het gemakkelijk te krijgen. Tom moet als examenopdracht voor zijn Spokenjagers Diploma-C een spook uit gevarencategorie drie vangen. Omdat hij eerder spoken uit de zesde categorie heeft verslagen, lijkt dit een eitje te worden. Maar als ze ontdekken dat ze te maken hebben met een heuse zargoroth (demonische minotaurus) en Tom een doodsgeest in de ogen kijkt, zijn de rapen gaar. De spanning wordt telkens afgewisseld met humoristische voorvallen en het komische spraakgebrek van spook Hugo. Het boek is voorzien van een flink aantal door de auteur zelf getekende zwart-witillustraties die, net als het verhaal, deels humoristisch en deels spanningverhogend zijn. Het verhaal kan los van de eerdere drie delen uit de serie 'De spokenjagers'* worden gelezen, mede doordat die ter introductie zeer kort worden samengevat. Achterin staat een lijst met afkortingen uit het grot…Lees verder

Over Cornelia Funke

CC BY 3.0 - Foto van/door Cruccone

Cornelia Funke (Dorsten, 10 december 1958) is een Duits kinder- en jeugdboekenschrijfster en illustrator.

Ze studeerde onderwijskunde aan de Universiteit van Hamburg en daarna gaf ze een tijdlang les. Dankzij het diploma dat Funke voor illustreren had, werd ze ook gevraagd om boeken te illustreren. Zo kreeg ze het idee om zelf boeken te schrijven.

Funke kreeg zowel voor De dievenbende van Scipio als voor Hart van Inkt een Zilveren Griffel. Beide boeken werden verfilmd (als The Thief Lord en Inkheart). Web van Inkt en Nacht van Inkt zijn deel twee en drie van de Inkheart-trilogie.

Bibliografie

Onderstaand een lijst van in het Nederlands vertaalde boeken:

  • 1992 - Potilla
  • 1993-2011 - De Wilde Kippen 123
    • 1993 - De Wilde Kippen Club
    • 1995 - De Wilde Kippen Club op Schoolreis
    • 1998 - De Wilde Kippen Club groot Alarm!
    • 2…Lees verder op Wikipedia

Suggesties