Boek
Nederlands

Igraine Zondervrees

Cornelia Funke (auteur)
+1
Igraine Zondervrees
×
Igraine Zondervrees Igraine Zondervrees

Igraine Zondervrees

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Igraine (10) woont op een burcht die aangevallen wordt door ridders. Helaas zijn haar ouders door een verkeerde toverspreuk veranderd in varkens. Om hen terug te toveren, zijn er haren van een reus nodig. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Magie, Ridders, Dapper zijn
Titel
Igraine Zondervrees
Auteur
Cornelia Funke
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Igraine Ohnefurcht
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2008
197 p. : ill.
ISBN
9789045105895

Besprekingen

Igraine (10) woont op een burcht die aangevallen wordt door ridders. Helaas zijn haar ouders door een verkeerde toverspreuk veranderd in varkens. Nu kunnen zij niet helpen de burcht te verdedigen. Om hen weer terug te kunnen toveren, zijn er haren van een reus nodig. In het boek lopen verschillende verhaallijnen door elkaar die op het einde mooi samen komen. Dit zal voor jonge lezers soms complex zijn, maar maakt het verhaal zeer boeiend. Voorin staat een overzicht van de personages, dit is gezien het grote aantal personages (twaalf) ook wel nodig. Het karakter van Igraine is goed uitgewerkt, maar de gebeurtenissen nemen in het verhaal een centrale plaats in. De spanning wisselt gedurende het verhaal. De toverkunsten van Igraines broer mislukken soms en zijn grappig. In dit boek is niet alleen het verhaal van hoog niveau, maar ook de illustraties verdienen een pluim. De techniek lijkt op pentekening met Oost-Indische inkt. De gedetailleerde tekeningen zijn afwisselend van formaat en m…Lees verder

Igraine Zonder Vrees

In tegenstelling tot de leden van haar familie, die allemaal tovenaars zijn, droomt Igraine ervan ridder te worden. Al snel krijgt ze de kans te bewijzen hoe dapper ze wel is. Net voor haar tiende verjaardag veranderen haar ouders zichzelf per ongeluk in varkens tijdens het maken van haar verjaardagscadeau. Helaas zijn de reuzenharen op die een noodzakelijk ingrediënt zijn van de toverdrank om hen te onttoveren. Dat komt allemaal niet zo goed uit, want het kasteel wordt belegerd door Gilgalad de Gierige die de zingende toverboeken wil roven. Gelukkig kan de burcht – voorzien van muilen in de muren, stenen leeuwen boven de poorten en een betoverde gracht – zichzelf enigszins verdedigen en ook Igraines broer Albert weet wel wat van toveren. Igraine gaat op pad om enkele reuzenharen van Garleff de reus te bemachtigen. Het is maar de vraag of ze op tijd terug zal zijn om het kasteel, de toverboeken en haar familie te redden. Het is een lekker spannend, maar vooral grappig boek dat vol …Lees verder

Over Cornelia Funke

CC BY 3.0 - Foto van/door Cruccone

Cornelia Funke (Dorsten, 10 december 1958) is een Duits kinder- en jeugdboekenschrijfster en illustrator.

Ze studeerde onderwijskunde aan de Universiteit van Hamburg en daarna gaf ze een tijdlang les. Dankzij het diploma dat Funke voor illustreren had, werd ze ook gevraagd om boeken te illustreren. Zo kreeg ze het idee om zelf boeken te schrijven.

Funke kreeg zowel voor De dievenbende van Scipio als voor Hart van Inkt een Zilveren Griffel. Beide boeken werden verfilmd (als The Thief Lord en Inkheart). Web van Inkt en Nacht van Inkt zijn deel twee en drie van de Inkheart-trilogie.

Bibliografie

Onderstaand een lijst van in het Nederlands vertaalde boeken:

  • 1992 - Potilla
  • 1993-2011 - De Wilde Kippen 123
    • 1993 - De Wilde Kippen Club
    • 1995 - De Wilde Kippen Club op Schoolreis
    • 1998 - De Wilde Kippen Club groot Alarm!
    • 2…Lees verder op Wikipedia