Boek
Nederlands

Twee wilde kleine heksen

Cornelia Funke (auteur), Juliette De Wit (illustrator), Esther Ottens (vertaler)
Lilli wil niets liever dan een echte heks worden. Ze haalt haar vriendin Rosanna over om een heksennacht te houden. Maar dan staat ineens Elfrieda, een echte heks, voor hun neus. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Heksen
Titel
Twee wilde kleine heksen
Auteur
Cornelia Funke
Illustrator
Juliette De Wit
Vertaler
Esther Ottens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Zwei wilde kleine Hexen
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2014
105 p. : ill.
ISBN
9789045117195 (hardback)

Besprekingen

Lilli heeft een heksentik. Ze haalt haar vriendin Rosanna over om een heksennacht te houden. Verkleed en gewapend met bezems en de tegenstribbelende kat van Rosanna dansen de twee rond de barbecue waarop een pan soep staat te pruttelen. Maar dan zit ineens Elfrieda, een onvervalste heks, op het hek en blijkt dat Lilli en Rosanna nog heel wat moeten leren. Dit vrolijke en spannende verhaal van Cornelia Funke neemt je mee in de witte magie. Efrieda is een leuke heks, die haar toverkrachten bijvoorbeeld gebruikt om voor mooi weer te zorgen, zodat Rosanna’s ouders eindelijk weer eens veel bezoekers in hun ijssalon krijgen. De meisjes Lilli en Rosanna hebben sterke eigen karakters die elkaar goed aanvullen. Funkes woordgebruik is origineel, bijvoorbeeld de vloeken van Elfrieda (heilige dertien!), en ze gebruikt veel dialogen. De kleine zwart-witillustraties van Juliette de Wit ondersteunen de humor en luchtigheid van het verhaal. De oorspronkelijke Duitse uitgave verscheen al in 1994, maar…Lees verder

Twee wilde kleine heksen

De vrolijke meid Lilli wil dolgraag heks worden. Ze overtuigt haar beste vriendin Rosanna om haar hierbij te helpen. Op een nacht proberen ze een heksenritueel uit en hun verbazing is groot wanneer ze een echte heks doen verschijnen. Deze is bereid om hen een opleiding te geven tot ‘echte heks’. Al snel blijkt dat Lilli en Rosanna elk hun eigen talenten hebben en daar speelt de heks Elfrieda op in. Deze ‘goede heks’ zorgt ook voor een oplossing voor het probleem waarmee Rosanna’s ouders kampen. De eigenzinnige kat van Rosanna en de naïeve hond van Lilli zorgen voor entertainment waar je niet genoeg van krijgt.

Het verhaal is levendig en kleurrijk verteld en kleine zwart-witillustraties vullen de tekst hier en daar aan. Achtjarige meisjes zullen genieten van dit boek en het jammer vinden dat er geen tweede deel van verscheen. Het einde liet nochtans uitschijnen dat dit wel eens zou kunnen. In het Duist verscheen dit boek al in 1994, maar het  is nu pas vertaald.


Over Cornelia Funke

CC BY 3.0 - Foto van/door Cruccone

Cornelia Funke (Dorsten, 10 december 1958) is een Duits kinder- en jeugdboekenschrijfster en illustrator.

Ze studeerde onderwijskunde aan de Universiteit van Hamburg en daarna gaf ze een tijdlang les. Dankzij het diploma dat Funke voor illustreren had, werd ze ook gevraagd om boeken te illustreren. Zo kreeg ze het idee om zelf boeken te schrijven.

Funke kreeg zowel voor De dievenbende van Scipio als voor Hart van Inkt een Zilveren Griffel. Beide boeken werden verfilmd (als The Thief Lord en Inkheart). Web van Inkt en Nacht van Inkt zijn deel twee en drie van de Inkheart-trilogie.

Bibliografie

Onderstaand een lijst van in het Nederlands vertaalde boeken:

  • 1992 - Potilla
  • 1993-2011 - De Wilde Kippen 123
    • 1993 - De Wilde Kippen Club
    • 1995 - De Wilde Kippen Club op Schoolreis
    • 1998 - De Wilde Kippen Club groot Alarm!
    • 2…Lees verder op Wikipedia

Suggesties