Boek
Nederlands

Dribbel bij opa en oma

Eric Hill (auteur)
+1
Dribbel bij opa en oma
×
Dribbel bij opa en oma Dribbel bij opa en oma

Dribbel bij opa en oma

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Dribbel gaat op bezoek bij opa en oma, waar hij een avontuurlijke dag beleeft. Prentenboek met eenvoudige tekeningen in kleur en beweegbare flapjes. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Grootouders
Titel
Dribbel bij opa en oma
Auteur
Eric Hill
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Spot visits his grandparents
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum, © 2021 | Andere uitgaves
[22] p. : ill.
ISBN
9789000370016 (hardback)

Besprekingen

De hond Dribbel brengt een bezoekje aan zijn grootouders. Als hij zijn opa in de tuin helpt, vindt hij een bal. Aan het einde van een leuke dag leest oma een verhaaltje voor. Leuk, kleurrijk verhaaltje uit de uitgebreide serie over de hond Dribbel. Dit boekje bevat op iedere bladzijde een flap die een onderdeel van het verhaal verbergt: een deur die open moet, een pompoen waar de bal achter ligt en b.v. de deur van het kippenhok. Dit maakt het voor de doelgroep, peuters, extra spannend. De eenvoudige tekst ondersteunt het verhaal. De tekeningen zijn groot, bevatten weinig details en zijn daardoor zeer aansprekend en herkenbaar. Een prachtig uitgevoerd prentenboekje dat peuters nooit zal vervelen.

Over Eric Hill

Eric Hill (Londen, 7 september 1927 – 6 juni 2014) was een Engelse kinderboekenschrijver die vooral bekend werd met de boeken van Dribbel.

Hij bedacht de gevlekte pup Dribbel speciaal voor zijn zoontje Christopher. Hij maakte een boekje waar Dribbel zich achter flapjes verstopte. Zijn zoon moest de pup dan zien te vinden. Het eerste boekje dat verscheen heette Waar is Dribbel? en werd een bestseller.

Het boekje verscheen voor het eerst in 1980.

Later maakte Eric Hill allerlei soorten boeken, waaronder prentenboeken, blokboekjes en bad- en stoffenboekjes. Dribbel heeft zijn populariteit te danken aan de eenvoudige, kleurrijke tekeningen en de onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen.