Boek
Nederlands

Jouw toekomst is mijn toekomst

+1
Jouw toekomst is mijn toekomst
×
Jouw toekomst is mijn toekomst Jouw toekomst is mijn toekomst

Jouw toekomst is mijn toekomst

Ernest van der Kwast tekende de verhalen op van vier vluchtelingen. Allevier kwamen ze in Nederland terecht en gingen ze daar verder studeren. De door elkaar heen lopende verhalen vormen een aangrijpend boek dat de lezer anders doet kijken naar de mensen die de oversteek maken naar Europa.
Onderwerp
Vluchtelingen
Titel
Jouw toekomst is mijn toekomst
Auteur
Ernest Van der Kwast
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2017
77 p.
ISBN
9789023474005 (paperback)

Besprekingen

Heba (1996), Mohamad (1991), Omar (1992) en Pouya zijn vier jonge mensen, die zijn gevlucht zijn uit hun geboorteland Syrië, Irak en Iran en terechtgekomen in Nederland. In dit kleine boekje vertellen ze om en om (in de ik-persoon) steeds een klein deel van hun verhaal. Je leest hoe de situatie in hun geboorteland was, om welke reden zij met hun familie moesten vluchten en hoe het hen vervolgens in Nederland is vergaan. Zij hebben opleidingen gevolgd en met een diploma op zak willen drie van de vier terug om hun land helpen opbouwen. Ernest van der Kwast, geboren in Bombay, India in 1981, brak in 2010 door met zijn roman 'Mama Tandoori'. Onlangs was hij Vrije Schrijver van de VU en interviewde daar vluchteling-studenten. De mooie, zorgvuldig opgeschreven verhalen geven een heel goed inzicht in wat een jong iemand meemaakt als hij of zij op een dag vluchteling wordt. Normale druk, geen illustraties. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Ernest Van der Kwast

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vera de Kok

Ernest Roelof Arend van der Kwast (Bombay, India, 1 januari 1981) is een Nederlands auteur. Zijn werk kenmerkt zich door humoristisch getint proza en handelt thematisch over identiteitsverlies. Hij brak in 2010 door met zijn roman Mama Tandoori.

Biografie

Van der Kwast debuteerde in 2005 met de roman Soms zijn dingen mooier als er mensen klappen. Van der Kwast was ook verantwoordelijk voor de verhalenbundel Man zoekt vrouw om hem gelukkig te maken (2003), die hij onder het pseudoniem Yusef el Halal publiceerde met een groep collega-schrijvers (onder wie Steven Verhelst, Ronald Giphart, Ingmar Heytze en Jacob van Duijn). Zijn tweede volledige roman, Stand-in, verscheen in 2007. Het boek werd destijds echter gepresenteerd als geschreven door de acteur Sieger Sloot. Een jaar later meldde Van der Kwast dat hij de auteur was. Hij had de roman opzettelijk geschreven in de stijl van Arnon Grunberg in …Lees verder op Wikipedia