Heerlijk romantische film met Richard Gere als harde zakenman en Julia Roberts als arme tippelaarster, die door de prins op het witte paard gered wordt.
Titel
Pretty woman
Regisseur
Garry Marshall
Acteur
Richard Gere Julia Roberts
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Touchstone Home Entertainment, 2005
1 dvd-video
Oorspr. opname
1990
Speelduur
120 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden, Frans
EAN
8717418066727

Besprekingen

Zeer succesvolle Amerikaanse romantische komedie uit 1990 onder regie van Garry Marshall. Met Richard Gere en Julia Roberts. Een succesvolle zakenman wordt verliefd op een straathoertje en huurt haar voor een week. Gerdin Linthorst (Volkskrant): '(...) in een ontspannen tempo en heldere verteltrant weet Mashall anderhalf uur de aandacht vast te houden.' De Speelfilmencyclopedie geeft 3 sterren: 'Heerlijke romantische onzin'. Deze extended special edition bevat vele interessante extra's waaronder bloopers, het afsluitfeestje live, Los Angeles the Pretty woman tour, gesproken toelichting enz.

Over Garry Marshall

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Louise Palanker

Garry Kent Marsciarelli (New York, 13 november 1934 – Burbank, 19 juli 2016) was een Amerikaans filmregisseur, filmproducent, en filmacteur. Hij is voornamelijk bekend van de films Pretty Woman, Runaway Bride, en Valentine's Day. Hij bedacht en ontwikkelde de televisieseries The Odd Couple, Happy Days, en Mork & Mindy.

Levensloop

Marshall werd geboren in The Bronx, een van de boroughs van New York, als zoon van Marjorie Irene Ward, een tapdans-lerares, en regisseur Anthony Wallace Marshall. Hij was de broer van filmregisseuse Penny Marshall. Zijn vader was van Italiaanse afkomst en veranderde zijn naam van 'Masciarelli' naar 'Marshall'. Zijn familie komt uit de Abruzzen. In zijn jeugd ging hij naar de 'DeWitt Clinton High School' en later naar de Northwestern University. Marshall overleed op 81-jarige leeftijd ten gevolge van complicaties van een longontsteking na een beroerte…Lees verder op Wikipedia