Boek
Nederlands

Ik, Boudewijn Büch

Guus Bauer (auteur)
+1
Ik, Boudewijn Büch
×
Ik, Boudewijn Büch Ik, Boudewijn Büch

Ik, Boudewijn Büch

Genre:
Ik wil het zelf eigenlijk net zo lief stilletjes voorbij laten gaan. Wat is nu helemaal twintig jaar op de eeuwigheid? Je telt toch pas mee als je minstens een paar Jahrhunderten achter de kiezen en in de botten hebt zitten. Een oudere jongen, de eerste aanwaaier in tijden – geeft niet, was nooit dol op bezoek – vraagt of ik het op prijs stel als ik weer wat leven ingeblazen krijg. Hij blijkt een
Titel
Ik, Boudewijn Büch / Guus Buddy Bauer
Auteur
Guus Bauer
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: In de Knipscheer, 2022
222 p.
ISBN
9789493214330 (paperback)

Over Guus Bauer

Guus Bauer (Amsterdam, 1959) is een Nederlands schrijver, uitgever en literair journalist.

Bauer begon in 1977 op 18-jarige leeftijd zijn eigen uitgeverij, interviewde diverse auteurs en schreef boekrecensies en columns. Sinds 2008 publiceerde hij boeken uit eigen naam, daarvoor onder een pseudoniem.

Zijn boek Vogeljongen werd in 2016 door het boekenpanel in De Wereld Draait Door getipt en gaat over een jongen die in coma ligt en haalt herinneringen op uit zijn verleden. Zijn boek Vaders dag verhaalt over zijn overgrootvader Anton Bauer die een magazijnhandel had. De basis voor dit boek waren dagboeken van zijn vader. Bijgehouden van 1917 tot 1971. In Ik, Boudewijn Büch vult Bauer de onvoltooid verleden tijd van Boudewijn Büch aan te vullen door hem te plaatsen in de twintig jaar na zijn overlijden.

Bibliografie