Boek
Nederlands

Licht in de duisternis : zwarte gaten, het universum en wij

Heino Falcke (auteur), Jörg Römer (auteur)

Licht in de duisternis : zwarte gaten, het universum en wij

Het was sensationeel wereldnieuws: op 10 april 2019 presenteerde Heino Falcke de allereerste foto ooit gemaakt van een zwart gat – een keerpunt in de sterrenkunde.

In Licht in de duisternis vertelt Falcke hoe wij als mensheid zover zijn gekomen: van de allereerste blik van de oermens naar de hemel tot de moderne astrofysica, het onderzoek naar zwarte gaten en de nog niet onthul
Titel
Licht in de duisternis : zwarte gaten, het universum en wij
Auteur
Heino Falcke 1966- Jörg Römer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Licht im Dunkeln : schwarze Löcher, das Universum und wir
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2020
334 p., [8] p. platen
ISBN
9789044645231 (paperback)

Over Heino Falcke

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door NWO

Heino Falcke (Keulen, 1966) is een Duitse hoogleraar radioastronomie en astrodeeltjesfysica, verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij is bekend van zijn onderzoek op het gebied van zwarte gaten. Daarnaast houdt hij zich in zijn onderzoek bezig met de zogenaamde grenzen van het heelal. Hij voert onderzoek uit op het gebied van astrofysica en astrodeeltjesfysica.

Leven en loopbaan

Falcke voltooide zijn studie aan zowel de Universiteit van Keulen als aan de Universiteit van Bonn waarna hij promoveerde aan die laatste. Vervolgens werkte hij van 1994 tot 1995 bij het Max-Planck-Institut für Radioastronomie als onderzoeker en van 1995 tot 1997 werkte hij als onderzoeksassistent aan de Universiteit van Maryland. In 1997 werkte hij tevens als onderzoeker bij de VLBI groep. Daarna werkte hij tot aan 1999 als docent aan de Universiteit van Bonn, in 1999 was hij tevens gasthoogleraar aan de Universiteit van Arizona.

Lees verder op Wikipedia