Boek
Nederlands

Het wordt zomer, Kleine Beer

Henri Van Daele (auteur), André Sollie (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
"In dit derde deel van de vijfjarige Joris en zijn opa Victor, lees je over de heerlijke zomertijd die Kleine Beer en Grote Beer beleven. Over het schoolfeest, over de kermis in het dorp en over allerlei gewone, alledaagse voorvallen in het huis van opa en oma."
Onderwerp
Grootouders, Kermis, Zomer
Titel
Het wordt zomer, Kleine Beer
Auteur
Henri Van Daele 1946-2010
Illustrator
André Sollie
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 1994
67 p. : ill.
ISBN
90-209-2443-5

Over Henri Van Daele

Henri van Daele (Zele, 15 november 1946 – Kalken, 20 december 2010) was een Vlaams jeugdauteur.

Biografie

Van Daele studeerde pers- en communicatiewetenschappen aan de universiteit van Gent en werkte lange tijd als eindredacteur van het tijdschrift van de LBC. Sinds 1993 was hij voltijds schrijver.

Op 16-jarige leeftijd publiceerde hij zijn eerste verhaal in de serie Vlaamse Filmpjes. Tijdens zijn studies schreef hij er nog een tiental en ook veel cursiefjes. Zo scherpte hij zijn pen. Uiteindelijk zou hij een indrukwekkend en gevarieerd oeuvre bij elkaar schrijven met meer dan 150 boeken voor kinderen en volwassenen. Vanaf 1976 werkte hij veel samen met illustrator Gregie De Maeyer.

Na een aantal avonturenverhalen en sprookjes begon hij in de jaren 80 met een reeks verhalen over zijn eigen kindertijd, die een kleurrijk beeld geven van het leven in een Vlaams dorp in de jaren 50. Hiermee was zijn naam voorgoed gevesti…Lees verder op Wikipedia

Suggesties