Boek
Engels
Als de aarde vergiftigd lijkt te zijn, wonen de bewoners onder de grond in silo's zonder van elkaars bestaan af te weten; maar dan leggen twee silo's contact met elkaar.
Titel
Dust
Auteur
Hugh Howey
Taal
Engels
Uitgever
London: Arrow, 2014
406 p.
ISBN
9780099586739 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

De aarde lijkt vergiftigd te zijn. Overlevenden wonen verspreid in grote ondergrondse silo's, zonder van elkaars bestaan af te weten. Silo 18 slaagt erin via een ondergrondse gang in contact te komen met silo 17, net voordat silo 18 door een gasaanval totaal uitgeroeid wordt. De overlevenden in silo 17 proberen de bovenwereld te bereiken, maar vrezen vergiftigd te worden. Dan blijkt dat het gevaar van een andere kant komt. Dit boek is het derde deel van een serie na 'Wool' en 'Shift'*; kennis van de vorige delen is noodzakelijk. Het taalgebruik is eenvoudig. Er zijn veel dialogen en acties, maar de verhaallijn is lastig te volgen. De afloop is verrassend en zeer bevredigend. De personen in het verhaal zijn echte mensen van vlees en bloed. Liefhebbers van science fiction die ook de eerste twee delen gelezen hebben, zullen dit boek kunnen waarderen. Normale druk.

Over Hugh Howey

Hugh C. Howey is een Amerikaanse auteur van sciencefictionboeken. Hij is vooral bekend van de Silo-serie.

Biografie

Hij heeft in zijn leven veel gereisd en veel verschillende baantjes gehad en altijd in zijn vrije tijd sciencefiction geschreven.. Hij heeft zijn boeken in eigen beheer uitgegeven, na het grote succes zijn ze ook uitgegeven door een grote uitgever. De ebookrechten heeft hij wel zelf behouden. Hij woont in Jupiter in de staat Florida met zijn gezin.

Bibliografie

Romans en novelles
  • Half Way Home (2010)
  • The Plagiarist (2011)
  • The Hurricane (2011)
  • I, Zombie (2012)
  • The Walk Up Nameless Ridge (2012)
  • Promises of London (2014)
  • Glitch (2014)
  • Second Suicide (2014)
  • The Shell Collector (2014)
De Bern-saga
Lees verder op Wikipedia