Politieke intriges en manipulaties zijn nodig om silo's te bouwen waarin de mensheid zich kan terugtrekken na een chemische wereldapocalyps. Prequel bij de dystopische trilogie 'Wool'.
Bevat
Titel
Shift
Auteur
Hugh Howey
Taal
Engels
Uitgever
London: Arrow, 2013
578 p.
Aantekening
Bevat vragen voor leesgroepen
ISBN
9780099580478 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Met zijn debuut 'Wool'* creërde de auteur een fascinerende dystopie van een mensheid teruggetrokken in silo’s. Op het internet publiceerde hij een drietal verhalen die de voorgeschiedenis geven. Deze zijn nu tezamen in dit boek uitgegeven. Een van de drie verhaallijnen betreft een senator, waardoor we een beeld krijgen van de politieke intriges en manipulaties die nodig waren om de silo’s te bouwen. De verhaallijn rond Jimmy geeft de connectie met Wool, omdat deze daar ook in voorkomt. Dit boek is minder claustrofobisch dan het debuut, maar de naderbij komende doem is goed getroffen. We begrijpen nu beter hoe de silo’s georganiseerd werden. De stijl is beeldend, goed verzorgd en het gebezigde Engels niet al te gecompliceerd. Het plot komt niet tot een afronding; dit is immers de aanloop naar de Wool-trilogie. Een sterke sf-roman met geloofwaardige personages in een maatschappij die uiteenvalt. Normale druk en ruime bindmarge.

Over Hugh Howey

Hugh C. Howey is een Amerikaanse auteur van sciencefictionboeken. Hij is vooral bekend van de Silo-serie.

Biografie

Hij heeft in zijn leven veel gereisd en veel verschillende baantjes gehad en altijd in zijn vrije tijd sciencefiction geschreven.. Hij heeft zijn boeken in eigen beheer uitgegeven, na het grote succes zijn ze ook uitgegeven door een grote uitgever. De ebookrechten heeft hij wel zelf behouden. Hij woont in Jupiter in de staat Florida met zijn gezin.

Bibliografie

Romans en novelles
  • Half Way Home (2010)
  • The Plagiarist (2011)
  • The Hurricane (2011)
  • I, Zombie (2012)
  • The Walk Up Nameless Ridge (2012)
  • Promises of London (2014)
  • Glitch (2014)
  • Second Suicide (2014)
  • The Shell Collector (2014)
De Bern-saga
Lees verder op Wikipedia