Boek
Nederlands

Lessen voor prinsessen

Irène Colas (auteur), Françoise Francq (illustrator), Ingrid Buthod-Girard (vertaler)
Agaath, Nina, Juul en Sissy volgen de koninklijke lessen van aartshertogin Lily van Spek tot Bonen en de prinsessen Marie-Charlotte en Bellissima. Ze leren zich te gedragen en kleden als echte prinsessen. Met veel illustraties in kleur. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Lessen voor prinsessen
Auteur
Irène Colas
Illustrator
Françoise Francq
Vertaler
Ingrid Buthod-Girard
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Guide des apprenties princesses
Editie
1
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2009
63 p. : ill.
ISBN
9789020622577 (hardback)

Besprekingen

Lessen voor prinsessen is een erg fantasierijk en sympathiek boekje voor jonge kinderen die eens achter de schermen willen snuisteren van de kasteelkamertjes, en dan in het bijzonder in het leven van de voor hen zo onbereikbare en sprookjesachtige prinsessen. Irène Colas en Françoise Francq spelen dan ook erg goed in op deze meisjesachtige nieuwsgierigheid en hunkering naar een echt prinsessenleventje met veel glitter en glamour.
Op het eerste gezicht lijkt dit een ietwat pretentieus boekje, maar niets is minder waar. Lessen voor prinsessen geeft op een humoristische, luchtige en relativerende manier een antwoord op zogezegde vragen van leerling-prinsessen. Stap voor stap worden de geheimen achter de poort van het kasteel onthuld voor de lezers en worden alle kledijvoorschriften, sieraadgeheimen en allerhande tips voor de tafeletiquette uit de doeken gedaan. Enerzijds wordt er handig ingespeeld op bestaande clichés, anderzijds worden veralgemeningen ook ontkracht en k…Lees verder
Agaath, Nina, Juul en Sissy volgen de koninklijke lessen van aartshertogin Lily van Spek tot Bonen en de prinsessen Marie-Charlotte en Bellissima. Vrolijk meidenboek met ‘wijze’ lessen van koninklijke juffen voor leerling-prinsessen. Vol nuttige tips over kapsel, kleding en make-up, bals, koninklijke buffetten en prinsen. Kortom: hoe je als een echte prinses te gedragen! De dialogen worden aangegeven door voor elke zin het portret van de spreekster af te beelden. Volle pagina’s waarop de grappig getekende illustraties samen met de blokjes tekst een kleurrijk geheel vormen. Met achterin een prinsessendiploma waarop je naam ingevuld kan worden. Aantrekkelijke roze gekleurde kartonnen omslag met hologram in hartvorm, stevige pagina’s. In deze reeks ‘Lessen voor’ zijn nog twee andere delen verschenen: 'Lessen voor toverheksen' en 'Lessen voor supersterren'*. Luchtig en ontspannend prinsessenboek voor meiden vanaf ca. 9 jaar.