1840. Ada en haar dochtertje Flora vertrekken naar de nieuwe Britse kolonie Nieuw Zeeland, waar Ada uitgehuwelijkt wordt aan een man die ze niet kent. Daar aangekomen is ze verplicht haar dierbare piano op het strand achter te laten. Ze weet een buurman te overtuigen een stuk land te ruilen voor de piano en lessen van haar. Ada mag de piano terugwinnen, bezoek per bezoek, toets per toets.
Titel
The piano / written and dir. by Jane Campion
Regisseur
Jane Campion
Acteur
Holly Hunter Harvey Keitel Sam Neill Anna Paquin
Taal
Engels
Uitgever
Universal, 2002
1 dvd-video
Oorspr. opname
1992
Speelduur
ca. 110 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
3259190205895
mooov

Over Jane Campion

CC BY 2.0 - Foto van/door Piotr Drabik from Poland

Jane Campion (Wellington, 30 april 1954) is een film- en televisieregisseur.

Campion is geboren in Wellington, Nieuw-Zeeland. Ze studeerde antropologie en deed later de Australian School of Film and Television. In 1993 won ze de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes voor de film The Piano. Die film werd ook in 1993 genomineerd voor acht Academy Awards en won er uiteindelijk drie, waaronder de prijs voor beste originele screenplay (door haar geschreven), de beste actrice (Holly Hunter) en de beste vrouwelijke bijrol (Anna Paquin).

Filmografie

  • An Exercise in Discipline - Peel (1982)
  • Passionless Moments (1983)
  • Mishaps of Seduction and Conquest (1984)
  • A Girl's Own Story (1984)
  • After Hours (1984)
  • Two Friends (1986) (televisie)
  • Dancing Daze (1986) (televisie)
  • Sweetie (1989)
  • Lees verder op Wikipedia