Ex-marinier Roy Pulver wordt iedere dag opnieuw vermoord door huurmoordenaars. Wat heeft deze tijdlus te maken met zijn vriendin en met hun 11-jarige zoontje en wat is de rol van ‘eindbaas’ kolonel Clive Ventor?
Titel
Boss level / directed by Joe Carnahan ; screenplay by Joe Carnahan [e.a.]
Regisseur
Joe Carnahan
Acteur
Frank Grillo Mel Gibson 1956- Naomi Watts Michelle Yeoh
Taal
Engels
Uitgever
Dutch Filmworks, 2021
1 dvd-video
Oorspr. opname
2020
Speelduur
96 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8719372013984

Besprekingen

Sciencefiction-actiekomedie van Joe Carnahan (The A-Team; Blacklist) met Frank Grillo (Cosmic sin; Body brolers), Naomi Watts (Ophelia; Luce) en Mel Gibson (Fatman; Mad Max). Ex-marinier Roy Pulver wordt iedere dag vermoord door huurmoordenaars. Als hij de volgende ochtend ontwaakt begint alles weer opnieuw. Pulver probeert zijn sterven uit te stellen naar later op de dag om uit te zoeken wat deze tijdlus te maken heeft met zijn vriendin en met hun 11-jarige zoontje en wat de rol is van ‘eindbaas’ kolonel Clive Ventor. De recensenten geven 3-4 sterren. Dana Linssen (NRC 27-4-’21): ‘(…) een waanzinnige mix tussen wraakverhaal en kwantumfysische puzzel (…) onder dat alles zit dan toch een geruststellend sentimenteel verhaal over vaderschap en rouw. (…) Toch doet deze dynamische ‘no brainer’ op een prettige manier je hersens kraken (…)’. Eric Le Duc (Telegraaf 29-4-’21): ‘(…) en verrassend leuk avontuur vol cartooneske actie en rake galgenhumor (…) begint richting de climax een beetje te…Lees verder

Over Joe Carnahan

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Ian Smith from London, England

Joseph Aaron (Joe) Carnahan (Algonac, 9 mei 1969) is een Amerikaans filmregisseur, producent en scenarioschrijver. Hij is vooral bekend als de regisseur van actiefilms als Smokin' Aces (2007), The A-Team (2010) en The Grey (2011).

Biografie

Joe Carnahan groeide op in Michigan en Noord-Californië. In 1987 studeerde hij af aan Fairfield High School. Vervolgens sloot hij zich aan bij San Francisco State University, maar uiteindelijk maakte hij de overstap naar California State University in Sacramento. Daar behaalde hij in 1994 een bachelor in filmstudies.

Carrière

Na zijn studies ging Carnahan in Sacramento aan de slag bij televisiezender KMAX-TV, waar hij korte films en reclamespots producete. Nadien ging hij ook aan de slag in de filmindustrie. In 1995 maakte hij met de actiefilm Karate Raider zijn debuut als scenarioschrijver…Lees verder op Wikipedia