Cd
Nederlands

De 3 biggetjes : de musical

Johan Vanden Eede (componist), K3 (uitvoerder)
+1
De 3 biggetjes : de musical
×
De 3 biggetjes : de musical De 3 biggetjes : de musical
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Titel
De 3 biggetjes : de musical
Componist
Johan Vanden Eede
Uitvoerder
K3
Taal
Nederlands
Uitgever
Studio 100, 2003
1 cd
Speelduur
00:48:17
EAN
0044003806429 5414233900412
CDR
HFX5528

Besprekingen

De musical 'De 3 biggetjes' is van dezelfde makers als 'Doornroosje'. De drie meiden van K3, die in Doornroosje een bijrol hadden, spelen nu een hoofdrol. Met een varkenssnoet op hun neus zijn ze Knarri, Knirri en Knorri. Het verhaal gaat over de oude wolf, die tien jaar later nog steeds boos is dat hij de drie biggetjes niet te pakken heeft gekregen. Hij stuurt zijn drie zoons op pad, maar die raken onder de indruk van de vrolijke en leuke biggen. Deze musical heeft niet in Nederland gedraaid, maar was in België een groot succes. Het is een swingende musical met weinig dialoog en veel mooie liedjes. Naast K3 zien we o.a. Dirk Lavrysen, Jan Schepens en Daisy Thys. Voor de muziek is deze keer gekozen voor country, blues, rock en pop. De compactdisc bevat alle zestien liedjes uit de musical. Een feestelijke cd voor alle jonge fans (5-12 jaar) van K3.

Over Johan Vanden Eede

Johan Vanden Eede (1958) is een Vlaams tekstdichter, componist en producer. Vanden Eede is werkzaam bij Studio 100.

Hij studeerde piano aan het Conservatorium en was eerst actief als leerkracht en freelance componist. Een van zijn vroegst bekende composities is het Chiro-lied "Tuimeling" uit 1980. Verder componeerde hij heel wat tunes van Vlaamse televisieprogramma's. Later werd hij televisieproducer bij de toenmalige BRT. Onder andere De Droomfabriek werd door hem geproduceerd. Na de opstart van Studio 100 werd hij door Gert Verhulst verzocht het bedrijf te vervoegen.

Hij is sinds 1990 de componist en/of producer van meerdere nummers van Samson en Gert, maar ook van onder andere Spring, Kabouter Plop, Mega Mindy en Niels Destadsbader.

Hij schreef ook de nummers voor de musicals Sneeuwwitje, Assepoester, Pinokkio, Robin Hood, Doornroosje en De Drie Biggetjes. Hij schreef ook muziek voor de televisieprogramma's Lees verder op Wikipedia