Boek
Engels

The mistletoe bride and other haunting tales

Kate Mosse (auteur)

The mistletoe bride and other haunting tales

Genre:
Veertien korte verhalen die zich afspelen in Groot-Brittannie͏̈ en Frankrijk, gebaseerd en gei͏̈nspireerd op bekende en minder bekende mythes en legenden.
Titel
The mistletoe bride and other haunting tales
Auteur
Kate Mosse
Taal
Engels
Editie
1 ed.
Uitgever
London: Orion, 2014
XIII, 335 p. : ill.
ISBN
978-1-4091-4806-7

Besprekingen

Veertien korte verhalen die zich alle afspelen in Groot-Brittannië en Frankrijk, gebaseerd en geïnspireerd op bekende en minder bekende mythes en legenden. In ‘The mistletoe bride’ wordt bijvoorbeeld een eigen draai gegeven aan een in Engeland vrij bekende mythe over een jonge bruid die zich zo goed verstopt in een enorm landhuis dat ze nooit meer wordt gevonden. In het meer hedendaagse ‘Sainte-Thérèse’ doet een toevallig kerkbezoek een vrouw ertoe besluiten haar dominante man te verlaten. De wat al te toegankelijke schrijfstijl zit de spanning geregeld in de weg. De vlot leesbare verhalen zijn eerder mysterieus dan spannend of eng. Na elk verhaal volgt een opvallend nuchtere en daarom sympathiek overkomende noot van de auteur. Deze alleraardigste bundel bevat ook een toneelstuk als extraatje. Voorin is een voorwoord van de auteur opgenomen (3 p.); elk verhaal begint met een paginagrote zwart-witillustratie. De Britse schrijfster (1961) brak in 2005 wereldwijd door met ‘Labyrinth’*. N…Lees verder

Over Kate Mosse

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Patryk Korzeniecki (Patrol110)

Kate Mosse (20 oktober 1961, West Sussex) is een Brits schrijver. Ze is het best bekend van haar boek Het Verloren Labyrint (2005), dat in meer dan 37 talen werd uitgebracht.

Biografie

Kate Mosse volgde de Chichester High School and New College in Oxford waar ze ook haar latere man Greg Mosse ontmoette. Ze is journalist, presenteert voor de BBC tv- en radioprogramma's, en is mede-oprichter en directeur van de Orange Prize, een gerenommeerde Engelse literatuurprijs. Ze is actief lid van de Royal Society of Arts en werd gelauwerd voor haar inzet voor de kunsten. Ze woont met haar gezin afwisselend in West Sussex en in Carcassonne.

Bibliografie

Haar eerste roman, De Eskimokus (Eskimo Kissing), werd in 1996 gepubliceerd. In 1998 volgde de thriller, Crucifix Lane. Kortere verhalen verschenen in verschillende magazines.

Na jaren onderzoek verscheen in 2005 de be…Lees verder op Wikipedia