Boek
Engels

Sepulchre

Kate Mosse (auteur)
Een Franse vrouw schildert in 1891 haar levensverhaal op tarotkaarten, die in 2007 in het bezit komen van een Amerikaanse studente.
Titel
Sepulchre
Auteur
Kate Mosse
Taal
Engels
Uitgever
London: Orion, 2008
739 p. : ill.
ISBN
9780752893969

Andere talen:

Besprekingen

Na haar bestseller 'Labyrinth' heeft de auteur een historische thriller geschreven die zich afspeelt in Carcassone ( Frankrijk) waar de schrijfster een huis bezit. Twee verhalen zijn dooreengevlochten met Parisienne Leonie en de Amerikaanse Meredith als hoofdrolspeelsters. Leonie vertrekt in 1891 met haar broer Anatole uit Parijs om te logeren bij hun tante Isolde, die een geheimzinnig door wouden omgeven landgoed, La Domaine de la Cade, bewoont. De Amerikaanse Meredith is in 2007 in Parijs i.v.m. haar studie over het leven van Claude Debussy en besluit een uitstapje naar het zuiden van Frankrijk te maken. Ze is ook op zoek naar haar voorouders en vermoedt dat ze uit deze streek komen. De parallelle verhalen zitten goed in elkaar, ze zijn spannend en uit alles blijkt dat de schrijfster veel onderzoek heeft gedaan. Jammer is dat ze de lezer veel wil uitleggen. Het boek is perfect geconstrueerd en Mosse knoopt alle eindjes aan elkaar. Voor liefhebbers van occulte zaken, tarotkaarten en …Lees verder

Over Kate Mosse

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Patryk Korzeniecki (Patrol110)

Kate Mosse (20 oktober 1961, West Sussex) is een Brits schrijver. Ze is het best bekend van haar boek Het Verloren Labyrint (2005), dat in meer dan 37 talen werd uitgebracht.

Biografie

Kate Mosse volgde de Chichester High School and New College in Oxford waar ze ook haar latere man Greg Mosse ontmoette. Ze is journalist, presenteert voor de BBC tv- en radioprogramma's, en is mede-oprichter en directeur van de Orange Prize, een gerenommeerde Engelse literatuurprijs. Ze is actief lid van de Royal Society of Arts en werd gelauwerd voor haar inzet voor de kunsten. Ze woont met haar gezin afwisselend in West Sussex en in Carcassonne.

Bibliografie

Haar eerste roman, De Eskimokus (Eskimo Kissing), werd in 1996 gepubliceerd. In 1998 volgde de thriller, Crucifix Lane. Kortere verhalen verschenen in verschillende magazines.

Na jaren onderzoek verscheen in 2005 de be…Lees verder op Wikipedia