Boek
Nederlands

Heksje Lilly speelt tovervoetbal

Knister (auteur), Birgit Rieger (illustrator)
+1
Heksje Lilly speelt tovervoetbal
×
Heksje Lilly speelt tovervoetbal Heksje Lilly speelt tovervoetbal

Heksje Lilly speelt tovervoetbal

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Lilly wil haar broertje helpen. Leon kijkt naar voetbal op televisie. Hij is fan van Oranje. Maar Oranje krijgt een doelpunt tegen. Lilly besluit de wedstrijd te betoveren. AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Onderwerp
Voetbal, Heksen, Toveren
Leesniveau
AVI E4
Titel
Heksje Lilly speelt tovervoetbal
Auteur
Knister
Illustrator
Birgit Rieger
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Hexe Lilli und das verzauberte Fussballspiel
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2008
47 p. : ill.
ISBN
9789020683073

Besprekingen

Dit is het zevende avontuur van Heksje Lilly en haar vrienden, die in eerdere avonturen te maken kregen met een vampier met wiebeltanden, een rare ridder, een dolle dino... Deze keer wil Lilly haar land helpen op het wereldkampioenschap voetbal.

Lilly is altijd blij wanneer het weer wereldkampioenschap is. Niet omdat ze voetbal zo interessant vindt, maar wel omdat haar broer Leon een echte voetbalgek is. Hopelijk blijft Oranje dus lang in het WK, want dan heeft Lilly het lekker rustig en moet ze niet te veel op haar broertje letten. Wanneer de eerste wedstrijd van Oranje begint, zit Leon helemaal klaar: een pakje chips, frisdrank, voetbalsjaal en bijpassend pakje... Voor ze het goed en wel in de gaten hebben, is het echter al 0-3 voor de tegenstanders. Leon begint te huilen, en Lilly ziet haar rustig weekje al in het water vallen. Bovendien heeft ze ook wel wat medelijden met haar broertje; hij heeft hier immers zo naar uitgekeken. Ze zoekt snel op in haar toverboek hoe ze de w…Lees verder
Dit is het zevende* verhaal over Lilly, een hip uitziend meisje dat dankzij een toevallig gevonden toverboek situaties naar haar hand kan zetten. In dit deel betovert Lilly de voetbalwedstrijd waar haar broertje Leon naar zit te kijken. Nu zal Oranje vast wel winnen. Het verhaal is vlot geschreven, met veel korte zinnen en dialogen, AVI-E4. Het is fantasierijk en grappig, niet alleen door de tovenarij, maar ook door talige grapjes. De tekst wordt omgeven door veel gekleurde tekeningen en losse elementen als sterretjes, die het geheel een feestelijk en uitbundig karakter geven. Een overzichtelijke bladspiegel, een grote, schreefloze letter en een ruime interlinie zorgen voor een goede leesbaarheid. Heksje Lilly is in Duitsland heel populair, met veel titels, dvd’s, pc-games en allerlei merchandising. Stevig uitgegeven leesboekje met een vrolijk omslag en een aantrekkelijk leeslint met het plastic poppetje Lilly eraan. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Suggesties