Douglas Quaid gaat op zoek naar zijn ware identiteit als na een bezoek aan geheugen-implantatiebedrijf Rekall blijkt dat er eerder met zijn hersenen is geknoeid.
Titel
Total recall
Regisseur
Len Wiseman
Naar het werk van
Philip K. Dick 1928-1982
Componist
Harry Gregson-Williams 1961-
Acteur
Colin Farrell Kate Beckinsale Jessica Biel
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, © 2012
1 dvd-video
Oorspr. opname
2012
Speelduur
113 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans Remake van de gelijknamige film uit 1990 van Paul Verhoeven Gebaseerd op het kortverhaal We can remember it for you wholesale door Philip K. Dick
EAN
8712609655452

Besprekingen

Amerikaanse remake van de sciencefictionfilm van Paul Verhoeven uit 1990. Deze remake uit 2012 is gemaakt door Len Wiseman, met Colin Farrell, Kate Beckinsale e.a. Gebaseerd op een kort verhaal van Philip K. Dick. In het jaar 2084 is het grootste deel van de aarde door chemische oorlogen onbewoonbaar geworden. Er zijn nog twee grote gebieden die elkaar bestrijden. Zo is er het voormalig Europa genaamd The United Federation of Britain en wat vroeger Australië was is nu The Colony. Fabrieksarbeider Douglas Quaid die meer uit het leven wil halen, besluit door het bedrijf Rekall herinneringen te laten implanteren en hij kiest voor het pakket 'geheim agent'. Als er iets misgaat wordt Quaid gezien als staatsvijand nummer één en moet hij alles doen om uit handen van de politie te blijven. André Waardenburg (NRC 8-8-'12) geeft 2 (van 5) balletjes: 'Waar Verhoeven met alles de spot dreef, inclusief de buitensporige omvang van zijn held Arnold Schwartzenegger, sluit de stuurse Colin Farrell in …Lees verder

Over Len Wiseman

CC BY 3.0 - Foto van/door Caroline Bonarde Ucci at https://www.flickr.com/photos/caroline_bonarde/

Len Wiseman (Fremont (Californië), 4 maart 1973) is een Amerikaans filmregisseur en -scriptschrijver, meest bekend van zijn regie- en schrijfwerk van Underworld-films.

Wiseman begon zijn filmcarrière achter de schermen bij de films Stargate (1994) en Independence Day (1996) als rekwisiteur. In 2003 regisseerde en schreef hij de film Underworld, met in de hoofdrol Kate Beckinsale. De film was een behoorlijk succes en het leidde tot een vervolg in 2006: Underworld: Evolution. Wisemans visuele stijl is opmerkelijk, hij werkt vaak met koele kleuren en gebruikt daarom veel kleurenfilters. Zijn stijl wordt vaak vergeleken met die van Michael Bay.

In 2007 regisseerde hij de vierde Die Hard-film. Voor in de toekomst staat een derde Underworld-film gepland.

Op 9 mei 2004 trouwde Wiseman met Underworld-hoofdrolspeelster Kate Beckinsale.

Filmografie

Suggesties