Boek
Nederlands

Zomerbloemen

Marcia Willett (auteur)
Een oudere vrouw onthult aan de kleinzoon van een jeugdvriend een geheim over een gebeurtenis van vlak na de Tweede Wereldoorlog.
Titel
Zomerbloemen
Auteur
Marcia Willett
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Memories of the storm
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2007
292 p.
ISBN
9789022547274

Besprekingen

Clio Taverner rijdt met toneelauteur Jonah naar Exmoor om hem voor te stellen aan haar tante Hester. Jonah zal enkele dagen verblijven bij Hester en Clio in Bridge House, het huis waar zijn moeder een poosje verbleef als kind tijdens de Tweede Wereldoorlog. Jonah is erg onder de indruk van de omgeving en van Hester en haar nichtje, al kan hij niet goed omschrijven waarom dat zo is. Clio heeft enkel goede herinneringen aan haar kindertijd in Bridge House. Jonah's moeder daarentegen spreekt nog steeds niet over de periode in het huis in Exmoor. Jonah heeft dan ook geen idee wat zijn bezoek aan Bridge House en zijn bewondering voor Hester zal veroorzaken.

Ondertussen worstelt Clio met het heden, meer bepaald met haar relatie met Peter, haar directe baas, die getrouwd is én kinderen heeft. Doordat Clio enkele weken voor Hester gaat zorgen, kan ze wat afstand nemen van haar leven in Londen. Ze leert Hesters familiegeschiedenis beter kennen en verneemt uiteindelijk ook waarom Jonah's…Lees verder
Bij een oudere vrouw komen na het bezoek van Jonah, toneelschrijver en kleinzoon van een jeugdvriend, persoonlijke herinneringen aan de de Tweede Wereldoorlog boven. Speciaal het drama rond haar broer die getraumatiseerd terugkwam uit gevangenschap in relatie tot een geheimzinnig voorval bij de achter hun huis gelegen rivier gaat in de roman een grote rol spelen. Daarnaast deelt de lezer lief en leed met petekind Clio, die aanvankelijk een wel erg hechte band met haar (getrouwde) baas heeft. Door de veelheid aan personen en sprongen in de tijd zou het prettig zijn geweest als er een namenlijst was toegevoegd. Helemaal af lijkt het verhaal niet te zijn, zodat een vervolgroman in het verschiet lijkt. Van Marcia Willett verschenen in het Nederlands al een trilogie en zes andere titels. Alhoewel deze familieroman niet zo erg meeslepend is, geeft ze toch voldoende stof voor een paar aardige leesuren. Vrij kleine druk.