Makkelijk lezen
Engels

The adventures of Tom Sawyer

Mark Twain (auteur), Jacqueline Kehl (bewerker)
Een kwajongen uit een klein stadje aan de Mississippi ziet in de tweede helft van de 19e eeuw kans om heelhuids uit allerlei moeilijke situaties te komen en zelfs de held van het stadje te worden. Sterk verkorte bewerking voor scholieren.
Titel
The adventures of Tom Sawyer
Auteur
Mark Twain
Bewerker
Jacqueline Kehl
Taal
Engels
Uitgever
Harlow: Pearson Education, 2008
III, 27 p. : ill. + cd
Aantekening
Vereenvoudigde uitgave
ISBN
9781405842778

Andere formaten:

Besprekingen

Deeltje uit een reeks uitgaven voor middelbare scholieren, waarin bekende en minder bekende Engelstalige romans en verhalen in sterk vereenvoudigde en bekorte vorm en in royale letter worden gepresenteerd, voorzien van illustraties, aanwijzingen en opgaven en met een aantrekkelijk omslag. Hier een sterk verkorte bewerking van de beroemde avonturenroman over Tom Sawyer en zijn vriend Huckleberry Finn. Met paginagrote kleurentekeningen en een woordenlijst met voorbeeldzinnen. Niveau: onderbouw (300 woorden).

Over Mark Twain

Samuel Langhorne Clemens (Florida (Missouri), 30 november 1835 – Redding (Connecticut), 21 april 1910), beter bekend onder zijn schrijversnaam Mark Twain, was een Amerikaanse schrijver en humorist. Twain werd vooral bekend door zijn romans De Lotgevallen van Tom Sawyer en De Lotgevallen van Huckleberry Finn, waarvan met name de laatste vaak als Great American Novel ('Grote Amerikaanse roman') wordt aangemerkt. Twain genoot een enorme populariteit bij het publiek. Met zijn scherpzinnigheid en vlijmscherpe satire oogstte hij lof van zowel critici als collegae. De Amerikaanse schrijver William Faulkner noemde Twain "de vader van de Amerikaanse literatuur”. Uit zijn werk wordt uitgebreid geciteerd. Tijdens zijn leven was hij bevriend met vele hooggeplaatsten, zoals presidenten, wetenschappers, kunstenaars en ondernemers.

Biografie

Jeugd

Samuel Langhorne Clemens werd gebore…Lees verder op Wikipedia