Luisterboek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De avonturen van Tom Sawyer

Mark Twain (auteur), Margriet Vroomans (verteller)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De onverbeterlijke kwajongen Tom Sawyer beleeft met zijn vrienden spannende avonturen, waarbij hij zich altijd weet te redden uit allerlei moeilijke situaties. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
De avonturen van Tom Sawyer
Auteur
Mark Twain
Verteller
Margriet Vroomans
Taal
Nederlands
Uitgever
Uithoorn: Karakter, 2007
7 cd's
Speelduur
7u. en 48 min.
ISBN
9789061123767

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Luisterversie van het klassieke verhaal van Tom Sawyer, de deugniet met het gouden hart uit een plaatsje ergens in het zuiden van de Verenigde Staten. Samuel Langhorne Clemens, beter bekend onder het pseudoniem Mark Twain (1835-1910) geldt als een van de aartsvaders – en bovendien de grootste humorist – van de Amerikaanse literatuur. Deze klassieker uit 1876 schreef hij als herinnering aan zijn jeugd in Missouri, en ook 130 jaar later ademt het nog een sfeer van avontuur, humor en spanning. Hoofdpersoon Tom is een soort Pietje Bell, een vrolijke ongezeglijke jongen die het nooit kwaad meent, maar altijd in de problemen komt. Hij kan het maar niet laten te spijbelen en zijn tante Polly de stuipen op het lijf te jagen. Met zijn vriendjes Joe Harper en Huckleberry Finn beleeft hij het ene avontuur na het andere. Een van de beste en rijkste jeugdverhalen, voorgelezen door presentatrice Margriet Vroomans.

Over Mark Twain

Samuel Langhorne Clemens (Florida (Missouri), 30 november 1835 – Redding (Connecticut), 21 april 1910), beter bekend onder zijn schrijversnaam Mark Twain, was een Amerikaanse schrijver en humorist. Twain werd vooral bekend door zijn romans De Lotgevallen van Tom Sawyer en De Lotgevallen van Huckleberry Finn, waarvan met name de laatste vaak als Great American Novel ('Grote Amerikaanse roman') wordt aangemerkt. Twain genoot een enorme populariteit bij het publiek. Met zijn scherpzinnigheid en vlijmscherpe satire oogstte hij lof van zowel critici als collegae. De Amerikaanse schrijver William Faulkner noemde Twain "de vader van de Amerikaanse literatuur”. Uit zijn werk wordt uitgebreid geciteerd. Tijdens zijn leven was hij bevriend met vele hooggeplaatsten, zoals presidenten, wetenschappers, kunstenaars en ondernemers.

Biografie

Jeugd

Samuel Langhorne Clemens werd gebore…Lees verder op Wikipedia