Boek
Nederlands

Razende storm

Markus Heitz (auteur), Roelof Posthuma (vertaler)
Aiphatòn, de zoon van de Alfenkeizer, probeert ervoor te zorgen dat de Alfen de vrede in het Veilige Land niet meer verstoren, maar een geheimzinnige tovenares dwarsboomt hem daarbij.
Titel
Razende storm
Auteur
Markus Heitz
Vertaler
Roelof Posthuma
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Tobender Sturm
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2014
460 p. : ill.
Aantekening
Omslagtitel : De razende storm
ISBN
9789024565207 (paperback)

Besprekingen

Deze Duitse auteur is bekend geworden met zijn Dwergen-cyclus. Daarna begon hij de serie 'Legenden van de Alfen', die zich ook afspeelt in de verzonnen wereld van het Veilige Land. In dit vierde, afsluitende deel komen beide series tezamen; het is het vervolg op het derde deel, 'Duistere paden' (2012)*. Het speelt zich af direct na 'Het lot van de dwergen' (2008)** en geeft aan hoe de strijd van de dwergen en de mensen aan de ene kant en de Alfen aan de andere kant afloopt. Om dit boek te kunnen waarderen is het noodzakelijk dat de lezer bekend is met beide series. Als hulpmiddel staat er een handige lijst van personages voor in het boek, evenals twee nietszeggende kaarten. De plot is niet consistent, maar komt met veel actie tot een bevredigende afronding van beide series. De stijl is verzorgd, zonder gecompliceerd taalgebruik. Grafische beschrijvingen van geweld ontbreken. De personages worden goed neergezet en weten het verhaal te dragen. Voor de liefhebbers van Terry Brooks. Norma…Lees verder

Over Markus Heitz

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Niccolò Caranti

Markus Heitz (Homburg, 10 oktober 1971) is een Duitse schrijver van epische fantasy, vooral bekend voor zijn De Dwergen-serie. Heitz verkreeg de laatste paar jaar internationale erkenning in Europa, na de Engelse vertaling van zijn boeken.

Bibliografie

De Dwergen

  • 2003 - De Dwergen
  • 2004 - De Strijd van de Dwergen
  • 2005 - De Wraak van de Dwergen
  • 2008 - Het Lot van de Dwergen
  • 2015 - De Triomf van de Dwergen

Ulldart: de Donkere Tijd

  • 2002 - Schaduwen boven Ulldart
  • 2002 - De Orde van het Zwaard
  • 2002 - Het Teken van een Duistere God
  • 2003 - Het Oog van Tzulan
  • 2005 - De Magie van de Macht
  • 2005 - De Bronnen van het Kwaad

Ulldart: De Nieuwe Tijd

Suggesties