Boek
Nederlands

De kikkerkoning

Martine Letterie (auteur), Nicolle Van den Hurk (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Thomas de kikker is op zoek naar een prinses, die hem een kus wil geven. Prentenboek met een eigentijdse versie van het bekende sprookje, waarin ook figuren uit andere sprookjes voorkomen. Met paginagrote sfeervolle schilderingen. Vanaf ca. 5 jaar.
Extra onderwerp
SPR, kikkers
Titel
De kikkerkoning
Auteur
Martine Letterie
Illustrator
Nicolle Van den Hurk
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2009
[33] p. : ill.
ISBN
9789048704637 (hardback)

Besprekingen

Deel uit een reeks van tien prentenboeken over bekende sprookjes die onderling verbonden zijn doordat bijvoorbeeld hoofdpersonen van het ene sprookje opduiken in een bijrol in een ander sprookje. Ook de sprookjes zelf hebben een eigentijdse draai gekregen. Zo heet de kikker in dit sprookje Thomas en kiest hij, als hij weer omgetoverd is in een prins, voor Yasmin, de vriendin van de prinses (Aster). Humoristisch voorleesverhaal met uiteraard een moraal (hoogmoed komt voor de val) en redelijk wat tekst. Die is over de aflopende illustraties op dubbele pagina's gezet. De prenten, gemaakt met acrylverf en collagetechnieken, hebben een verrassend en dynamisch perspectief, en zitten eveneens vol humor (de boze fee heeft een cactus als hoofddeksel). Achterin zijn alle figuren uit de serie geschilderd en wordt verwezen naar de serie en de website. In de reeks 'Sprookjesreis' zijn nu acht delen verschenen. Voorlezen aan en bekijken met kinderen vanaf ca. 5 jaar.

Over Martine Letterie

Martine Letterie (Amsterdam, 12 december 1958) is een Nederlandse schrijfster van kinderboeken.

Biografie

Martine Letterie groeide op in Voorburg. Haar vader is beeldhouwer Frank Letterie. Na de middelbare school studeerde ze Nederlands in Utrecht. In 1985 studeerde ze af met als hoofdvak Middelnederlandse letterkunde. Na haar studie was ze twaalf en een half jaar lerares Nederlands in Zutphen en Doetinchem op verschillende schooltypen. Ze gaf les aan een mavo, havo, vwo, MEAO en de laatste vier jaar aan een PABO. Daarnaast schreef ze veel schoolboeken en werkt ze mee aan Tikker en Bumper, tijdschriften over jeugdliteratuur.

Van 1991 tot 1993 was ze lid van de Griffeljury. In 1996 verscheen haar eerste kinderboek. En in 1997 stopte Letterie met lesgeven om zich volledig op het schrijven te richten. Ze schrijft voornamelijk historische kinderboeken, die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. De serie boeken i…Lees verder op Wikipedia

Suggesties