Boek
Nederlands

Dolfijn tegen vis

Mary Meinking (auteur)

Dolfijn tegen vis

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Lukt het de dolfijn om sardines te vangen? Lees alles over de krachten van beide dieren om te overleven. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar. Ook voor moeizame lezers.
Onderwerp
Dolfijnen, Vissen
Titel
Dolfijn tegen vis
Auteur
Mary Meinking
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Dolphin vs fish
Editie
1
Uitgever
Leidschendam: NBD Biblion, 2012
32 p. : ill.
ISBN
9789054837275 (hardback)

Besprekingen

De strijd tussen dolfijnen en vissen (in dit geval sardines), dus ‘vinnen’ tegen ‘vinnen’, vindt in dit boek plaats. Beide diersoorten leven in de oceaan. Ze hebben hun eigen krachten, die ze gebruiken om te overleven. Zo heeft een dolfijn tweehonderd puntige tanden en leven ze in groepen (kuddes). Sardines leven ook in grote groepen (scholen) van miljoenen dieren. Wie van de twee zal het gaan winnen? Helder gestructureerde uitgave in de serie ‘Gevecht in de natuur'* binnen de uitgebreide reeks 'Lees Mij!’, een reeks met een aantrekkelijk thema voor wat oudere kinderen die een minder vlot leestempo bezitten. De tekst is gezet in een grote letter. Vetgedrukte woorden verwijzen naar de woordenlijst achterin. Kijken, lezen, nieuwsgierig gemaakt worden en op compacte wijze geïnformeerd worden, gaan op plezierige wijze hand in hand. De realistische kleurenfoto’s illustreren de informatie goed. Achterin zijn een eenvoudig register en verwijzingen naar enige boeken en websites opgenomen. Do…Lees verder

Dolfijn tegen vis

De serie 'Gevecht in de natuur' laat je de strijd tussen diersoorten om te overleven van dichtbij meemaken. In dit boek staat de dolfijn en zijn prooi, de sardine, centraal. Eerst worden de twee diersoorten kort voorgesteld: waar leven ze, hoe zien ze eruit, wat eten ze? Dan krijgen we in woord en beeld de 'jachttechniek' van een kudde dolfijnen gepresenteerd. Ze zonderen een groep sardines af van de school tot een aasbal die ze naar de oppervlakte drijven.
De reeks is bedoeld voor moeilijke lezers en is op hun maat gemaakt: korte tekstblokken, groot lettertype, vetgedrukte woorden die achteraan nog eens worden verklaard in een woordenlijst. De informatie is goed te volgen en de talrijke, grote foto's vertellen mee het verhaal. Bepaalde nieuwe woorden worden zelfs met een pijltje met hun afbeelding verbonden (school sardines, aasbal, spuitgat, ...)
Op de laatste pagina vind je een verwijzing naar andere boeken en websites rond het thema.
Een geschikt boek voor kinder…Lees verder