Dvd
Zweeds
Een verslaggever probeert de onschuld te bewijzen van Sture Bergwall, alias Thomas Quick, die ten onrechte werd veroordeeld als seriemoordenaar, maar hij krijgt weinig medewerking.
Titel
The perfect patient
Regisseur
Mikael Håfström
Acteur
Jonas Karlsson David Dencik Alba August
Taal
Zweeds
Parallelle titel
Quick
Uitgever
Just Entertainment, © 2021
1 dvd-video
Oorspr. opname
2019
Speelduur
ca. 122 min.
Aantekening
Zweeds gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8711983972391

Besprekingen

Zweedse film (2019 ) van Mikael Håfström (The rite, 1408). Met Jonas Karlsson (The snowman), David Dencik (Tinker Tailor Soldier Spy, Top of the lake) en Alba August. Thomas Quick is voor acht moorden veroordeeld tot een leven in een psychiatrische gevangenis. Hij wordt gezien als een kannibalistische verkrachter en de ergste seriemoordenaar van Zweden. Een verslaggever probeert zijn onschuld te bewijzen en de juridische chaos aan te tonen, maar krijgt weinig medewerking. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal over het grootste juridische schandaal in de Zweedse geschiedenis en verslaggever Hannes Råstam die een heel rechtsstelsel in twijfel trok. Beoordeling IMDb: 6.8. Sliekerfilm.nl: ‘De film gooit een enorme puzzel op tafel voor de kijker om in elkaar te zetten, want het ongelooflijke verhaal achter de Thomas Quick-zaak wordt stukje bij beetje blootgelegd. Je wordt continu gefascineerd door geheime bronnen en het krachtige rechtvaardigheidsgevoel van één persoon tot aan het overweldi…Lees verder

Over Mikael Håfström

Jan Mikael Håfström (Lund, 1 juli 1960) is een Zweeds scenarioschrijver en regisseur.

Biografie

Håfström regisseerde in 2007 de Amerikaanse horrorfilm 1408 gebaseerd op de gelijknamige roman van Stephen King. In 2011 regisseerde hij de thriller The Rite, welke is gebaseerd op een roman van Matt Baglio.

Filmografie

Films

Televie

Externe links

  • (en)  Mikael Håfström in de Internet Movie Database
Lees verder op Wikipedia