Boek
Engels

Just like you

Nick Hornby (auteur)

Just like you

Genre:
Als in vrouw van 42 bezig is te scheiden, krijgt ze onverwacht een relatie met een veel jongere man.
Onderwerp
Relaties
Titel
Just like you
Auteur
Nick Hornby
Taal
Engels
Uitgever
[London]: Penguin Books, 2021
309 p.
ISBN
9780241983256 (paperbak)

Andere talen:

Besprekingen

Lucy (42), lerares Engels en sectievoorzitter op een scholengemeenschap in Londen, is in voorjaar 2016 aan het scheiden van de man met wie ze twintig jaar getrouwd was en met wie ze veel gemeen leek te hebben. Maar het huwelijk liep fout, ook omdat Paul verslaafd raakte aan alcohol en coke. Haar hoofd staat nu totaal niet naar relaties. Als ze een oppas voor haar twee zoons van acht en tien zoekt, vraagt ze de aardige jongen die op zaterdag een bijbaan bij de slager heeft. Hij valt erg in de smaak bij de zoons en Joseph voelt zich al langer aangetrokken tot Lucy die hij van de winkel kent. Dat is wederzijds, ze belanden in bed en krijgen een relatie, al is hij veel jonger (22), uit een andere wereld en zwart. Hun omgeving is geschokt en voor hen is de vraag of het blijvend is of een tussenfase? De vaak bekroonde Engelse auteur (1957) van romans en verhalenbundels is ook scenarioschrijver. Deze aansprekende roman leest als een trein, zet aan het denken over relaties en geeft bovendien …Lees verder

Over Nick Hornby

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Joe Mabel

Nick Hornby (Redhill, Verenigd Koninkrijk, 17 april 1957) is een Engelse schrijver. Hij werkt en woont in Highbury, het noorden van Londen. Zijn werk gaat regelmatig over obsessief, gefrustreerd gedrag van alleenstaande mannen, over het algemeen van mannen en met name over twee van zijn eigen interesses, muziek en sport. Hij maakt geen ludieke karikatuur van deze personages, of dramatiseert hun problemen, maar probeert ze humoristisch naar voren te brengen.

Biografie

Hornby heeft de Maidenhead Grammar School bezocht en studeerde Engels aan het Jesus College in Cambridge. Hornby is leraar geweest, daarna freelance journalist en werd ten slotte schrijver. Hornby maakte voor het eerst naam met Fever Pitch, een boek over zijn levenslange liefde voor de voetbalclub Arsenal. Dit boek en zijn twee eerste romans, High Fidelity en About a Boy, zijn gebaseerd op zijn eigen levenservaring.

In 1999 kreeg Hornby …Lees verder op Wikipedia