Boek
Nederlands

Dolfje en Foeksia in het Weerwolvenbos

Ook verschenen als Een miniheks in het Weerwolvenbos

Paul Van Loon (auteur), Hugo Van Look (illustrator), Saskia Halfmouw (illustrator)
+1
Dolfje en Foeksia in het Weerwolvenbos
×
Dolfje en Foeksia in het Weerwolvenbos Dolfje en Foeksia in het Weerwolvenbos

Dolfje en Foeksia in het Weerwolvenbos

Ook verschenen als Een miniheks in het Weerwolvenbos

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Dolfje komt per ongeluk in een heel ander bos terecht. Hij wordt gevangen door Foeksia’s juf Minuul. Zal heksje Foeksia hem kunnen helpen? Maak kennis met o.a. de acteurs van de musical. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Weerwolven, Heksen
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
Dolfje en Foeksia in het Weerwolvenbos
Ook verschenen als
Een miniheks in het Weerwolvenbos
Auteur
Paul Van Loon 1955-
Illustrator
Hugo Van Look Saskia Halfmouw
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2019
70 p. : ill.
ISBN
9789025875305 (hardback)

Besprekingen

Dolfje Weerwolfje komt per ongeluk in het Heksenbos terecht waar hij wordt gevangen door Foeksia’s juf Minuul, die denkt dat hij een lekker hapje is. Maar miniheks Foeksia bevrijdt Dolfje, zodat hij kan ontsnappen. Als Foeksia op haar beurt per ongeluk in het Weerwolvenbos belandt, wordt ook zij gevangen. Weerwolf Leo, de oom van Dolfje, stopt Foeksia in een kooi om haar als cadeautje aan te bieden aan Dolfjes vriendin Noura. Als Minuul en vader Kwark Foeksia komen bevrijden, gaat er veel mis. Dit is zoals bekend een verhaal met spanning en humor dat met gebruik van veel korte zinnen op aanstekelijke wijze wordt verteld. Eerste boek waarin de hoofdpersoon uit de serie over Foeksia kennismaakt met Dolfje. De boeken zijn zelfstandig te lezen. De aantrekkelijke kleurenillustraties zijn een samenwerking van de twee verschillende illustratoren. Deel uit de serie 'Dolfje Weerwolfje'. Deze heruitgave onder een andere titel is een musicaleditie, zo wordt achterin een kijkje achter de schermen…Lees verder

Over Paul Van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de…Lees verder op Wikipedia

Suggesties