Echte boeven?

Paul Van Loon (auteur), Jan Jutte (illustrator)
+1
Echte boeven?
×
Echte boeven? Echte boeven?
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Bos en Loodje willen echte boeven zijn met een echt 'boevendiploma'. Bos verzint steeds een boevenstreek, maar telkens gaat er iets mis. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Onderwerp
Diefstal
Leesniveau
AVI E3, AVI 3
Titel
Echte boeven?
Auteur
Paul Van Loon 1955-
Illustrator
Jan Jutte
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2008
26 p. : ill.
Aantekening
Herziene uitgave van Bijna boeven
ISBN
9789027668660

Andere formaten:

Besprekingen

Dit boek verschijnt als zesde deel in de 'Lees!'-serie, die uitgeverij Zwijsen uitgeeft ter gelegenheid van Paul Van Loons 25-jarige schrijverschap. Het boek verscheen oorspronkelijk in 1986 onder de titel Bijna boeven, met illustraties van Jürg Furrer.
Bos en Loodje zijn twee onhandige boeven die hun boevendiploma proberen te behalen bij echte dieven. Een poging tot inbreken eindigt met een val van de ladder, een oude vrouw die ze willen beroven deelt klappen uit en Bif Briljant, het kind dat ze willen ontvoeren, blijkt een vervelende, eigenwijze jongen voor wie zijn vader geen losgeld wil betalen. Bif is zelfs aanzienlijk slimmer dan de boeven: hij suggereert dat Bos en Loodje hun diploma moeten stelen uit de hut van de echte boeven en geeft hen vervolgens aan, waarvoor de jongen zelf een boevendiploma krijgt. Bos en Loodje eindigen als glazenwassers en zonder diploma.
Echte boeven? is geschreven op AVI 3-niveau en kan zelfstandig gelezen worden door beginnende …Lees verder
Bos en Loodje willen echte boeven zijn met een echt 'boevendiploma'. Bos verzint steeds een boevenstreek, maar telkens gaat er iets mis. Een grappig verhaaltje op AVI-E3, goed opgebouwd, overzichtelijk, spannend en vlot te lezen. Korte zinnen, eenvoudig woordgebruik, duidelijk schreefloos lettertype, ruime bladspiegel en een aantrekkelijk omslag. Een verzorgde uitgave. De vele grappige illustraties geven spannende momenten in het verhaal weer. Deel van de reeks 'Lees! met Paul van Loon'*, verschenen ter gelegenheid van zijn 25-jarig schrijverschap. Geschikt om zelf te lezen vanaf ca. 6,5 jaar. Ook geschikt voor oudere kinderen met leesmoeilijkheden.

Echte boeven?

Bos en Loodje willen graag echte boeven worden en een diploma krijgen. Maar Bas en Loodje zijn echte klungelaars. Ze vallen van hun ladder, worden door een oud vrouwtje de lucht in geslingerd en worden opgezadeld met Bif, een rotjong dat ze wilden ontvoeren om er losgeld voor te krijgen. Bif brengt hen wel op het idee hun diploma’s te gaan stelen. Terwijl Bos en Loodje de diploma’s proberen te ontvreemden uit de hut van de echte boeven worden ze door Bif verraden. Hij krijgt een diploma. Bos en Loodje gooien het roer om en gaan ramen wassen. Twee stereotiepe boeven in een stereotiep verhaal, wel leuk in beeld gebracht door Jan Jutte. Vooraan staan de zgn. moeilijke woorden met een tekening om de lezer voor te bereiden op het boek. Een boekje geschreven op AVI-3 (tegenwoordig omgedoopt tot navigator E3). Het maakt deel uit van een reeks die Zwijsen uitgaf onder de titel Lees! met Paul van Loon. Hierin zijn, aldus de uitgever, de beste boeken die Paul van Loon voor Uitgeverij Zwijsen he…Lees verder

Over Paul Van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de…Lees verder op Wikipedia

Suggesties