Boek
Nederlands

Sam Schoffel zoekt het uit

Ook verschenen als Verhaal al "Baby geroofd"

Paul Van Loon (auteur), Jan Jutte (illustrator)
+1
Sam Schoffel zoekt het uit
×
Sam Schoffel zoekt het uit Sam Schoffel zoekt het uit

Sam Schoffel zoekt het uit

Ook verschenen als Verhaal al "Baby geroofd"

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Het broertje van Jaap is verdwenen. Meesterspeurder Sam Schoffel gaat op zoek. Al snel heeft ze een hele lijst met verdachten. AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Leesniveau
AVI E4, AVI 4
Titel
Sam Schoffel zoekt het uit
Ook verschenen als
Verhaal al "Baby geroofd"
Auteur
Paul Van Loon 1955-
Illustrator
Jan Jutte
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2012
89 p. : ill. + vergrootglas
ISBN
9789048711741 (hardback)

Besprekingen

Als detective Samantha, alias Sam Schoffel (ca. 10, ik-figuur), ingehuurd wordt om een verdwenen baby te zoeken, heeft ze een hele lijst met verdachten. Wie zou het babybroertje van Jaap meegenomen hebben? Sam Schoffel (verwijzing naar Sam Spade van S. Dashiell Hammett) gaat aan de slag voor een paar repen chocola, maar vergist zich ook wel eens. Het verhaal leest vlot door korte zinnen en veel dialogen, AVI-E4. De sfeer van de teksten en illustraties is humoristisch en vrolijk. De tekst is rechts niet uitgelijnd. Tips voor speurders en ondersteunende illustraties tussen de teksten zorgen voor een afwisselende bladspiegel. Aan het leeslint zit een hardkartonnen loep vast, die je kunt gebruiken bij een zoekopdracht achter in het boek naar de verdwenen slang Wurgje. De lezers kunnen de zaak zelf oplossen door verdachten uit te sluiten. Het grafisch ontwerp is een bijzondere mix van tekeningen en bewerkte foto’s. Het resultaat is een kleurrijk, goed verzorgd boek dat lezers zal stimulere…Lees verder

Over Paul Van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de…Lees verder op Wikipedia