Twintiger James probeert in een ontwenningskliniek zijn verslaving aan alcohol en drugs te overwinnen.
Titel
A million little pieces / dirceted by Sam Taylor-Johnson ; written by Sam Taylor-Johnson [e.a.]
Regisseur
Sam Taylor-Johnson
Naar het werk van
James Frey
Acteur
Aaron Taylor-Johnson Billy Bob Thornton
Taal
Engels
Uitgever
WW Entertainment, © 2020
1 dvd-video
Oorspr. opname
2018
Speelduur
ca. 108 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8713045250195

Besprekingen

Drama van Sam Taylor-Johnson (Fifty shades of grey) met in de hoofdrol Aaron Taylor-Johnson (Godzilla; The wall), die samen het scenario schreven op basis van het boek van James Frey (vertaald als ‘In duizend stukjes’, 2003). Twintiger James is verslaafd aan drank en drugs. Na een ongeluk onder invloed van drugs wordt hij op aanwijzing van zijn broer gedwongen opgenomen in een rehabilitatiekliniek. James heeft hevige afkickverschijnselen en heeft een zware tijd in de kliniek, maar krijgt hulp van zijn familie en van enkele medepatiënten, waaronder maffiabaas Leonard (Billy Bob Thornton). Met patiënte Lily (Odessa Young) krijgt hij tegen de regels in een seksuele relatie. Het boek was succesvol, maar ook omstreden, omdat Frey het als autobiografisch presenteerde, maar veel ervan verzonnen bleek. VPRO Cinema (vprogids.nl): ‘(…) De makers van deze verfilming doen helaas niets met dat gegeven, maar zwakten wel wat betwiste elementen af. (…) De film benadert soms de poëtische rauwheid van …Lees verder

Over Sam Taylor-Johnson

CC BY 2.0 - Foto van/door Nick Step

Samantha (Sam) Taylor-Johnson (geboren als Samantha Taylor-Wood, Croydon (Londen), 4 maart 1967) is een Brits filmregisseuse en kunstenares.

Biografie

Samantha Taylor-Wood werd geboren in Croydon (Londen) en groeide op in Zuid-Londen. Op negenjarige leeftijd verhuisde ze na de scheiding van haar ouders naar East Sussex.
In 1997 trouwde ze met Jay Jopling, een kunsthandelaar met wie ze twee dochters heeft. Na 11 jaar huwelijk werd hun scheiding aangekondigd. In 2009 begon ze een relatie met de acteur Aaron Johnson nadat ze met elkaar kennismaakten op de filmset van Nowhere Boy. Ze trouwden in Somerset op 21 juni 2012 en namen beiden de naam "Taylor-Johnson" aan. Ze hebben samen ook twee dochters.

Bij Taylor-Wood werd tweemaal kanker vastgesteld: in december 1997 werd ze behandeld voor darmkanker en drie jaar later werd borstkanker vastgesteld.

Voor haar bijdragen tot de kunst werd Taylor-Wood in 20…Lees verder op Wikipedia