Boek
Nederlands

Geen grappen dit keer

Selma Noort (auteur), Sylvia Weve (illustrator)
+1
Geen grappen dit keer
×
Geen grappen dit keer Geen grappen dit keer
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De oom en tante van Ries zijn dol op flauwe grappen. Ries vindt dat niet leuk en fopt hen ook een keer. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Foppen
Leesniveau
AVI 5
Titel
Geen grappen dit keer / Noort, Selma ; tek. van Weve, Sylvia
Auteur
Selma Noort
Illustrator
Sylvia Weve
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 1996
62 p. : ill.
ISBN
90-276-3454-8

Besprekingen

De tante en oom van Ries zijn dol op flauwe grappen, zoals klapsigaren, fopspinnen, nepkersen e.d. Ze vinden het vooral leuk om Ries te plagen, maar hij vindt het helemaal niet leuk. Hij besluit om ze ook eens te foppen en dat gebeurt dan ook. De verhaallijn is duidelijk. Het taalgebruik is eenvoudig en er is gebruikgemaakt van korte zinnen. De tekst staat in een kader met hier en daar een potloodtekening. De tekeningen zijn karikaturaal, humoristisch en verlevendigen de tekst. Het boek bestaat uit twintig korte hoofdstukken. Het is gebonden, voorzien van een gekartonneerde kaft en heeft stevige bladzijden. Kinderen van 7 á 8 jaar kunnen dit boek zelfstandig lezen.

Over Selma Noort

Selma Noort (Leiden, 7 april 1960) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster en kunstschilder.

Biografie

Noort studeerde voor kleuterleidster aan de kleuterkweekschool in Leiden, toen ze haar eerste boek, Ik hoef niet op schoot, schreef. Selma Noort kwam in contact met Miep Diekmann, die ervoor zorgde dat het boek gepubliceerd werd bij Uitgeverij Leopold. Het boek deed het goed en werd vertaald naar het Duits en Deens. Een aantal andere boeken volgden, waarbij Noort zich vooral richtte op oudere kinderen. Uiteindelijk werd Noort, na vele omzwervingen, waaronder een periode in de Verenigde Staten, in 1989 voltijds schrijfster. Hierna nam haar oeuvre snel toe.

Naast haar schrijverschap treedt Selma Noort regelmatig op in bibliotheken en scholen met educatieve workshops en voorstellingen over haar boeken en het schrijverschap in het algemeen, en werkt zij voor de Stichting Schoolschrijver als schoolschrijver op scholen…Lees verder op Wikipedia

Suggesties