Boek
Nederlands

Gesproken geschiedenis : toespraken die de wereld hebben veranderd

Simon Sebag Montefiore (auteur), Martine Both (vertaler), Margreet De Boer (vertaler)
+1
Gesproken geschiedenis : toespraken die de wereld hebben veranderd
×
Gesproken geschiedenis : toespraken die de wereld hebben veranderd Gesproken geschiedenis : toespraken die de wereld hebben veranderd

Gesproken geschiedenis : toespraken die de wereld hebben veranderd

Tachtig toespraken die de wereld hebben veranderd

Gerenommeerd historicus Simon Sebag Montefiore duikt opnieuw in de geschiedenis van het woord, ditmaal aan de hand van historische toespraken. Waar brieven hun werk doorgaans uitsluitend achter de schermen verrichten, wendt Montefiore zich nu tot het grote publiek met dit eerbetoon aan de belangrijkste speeches in de wereldgeschiedenis.

Onderwerp
Redevoeringen
Titel
Gesproken geschiedenis : toespraken die de wereld hebben veranderd
Auteur
Simon Sebag Montefiore
Vertaler
Martine Both Margreet De Boer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Voices of history
Uitgever
Amsterdam: Spectrum, 2020
317 p.
Aantekening
Speciaal voor de Nederlandse en Vlaamse editie werden de toespraken van Aletta Jacobs ('Vrees niet de vrouw der toekomst, broeder!'), Mohamed El Bachiri ('Ik spreek over een jihad die geen haat kent'), Mark Rutte ('De realiteit is dat het coronavirus onder ons is en voorlopig ook onder ons zal blijven') en Arnon Grunberg ('Nee') toegevoegd
ISBN
9789000371273 (hardback)

Over Simon Sebag Montefiore

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Frankie Fouganthin

Simon Jonathan Sebag Montefiore (Londen, 27 juni 1965) is een Brits historicus, journalist en schrijver. Hij heeft meerdere bestsellers op zijn naam staan. Delen van zijn werk zijn in 35 talen vertaald. Zijn specialiteit is de moderne geschiedenis van Rusland.

Familie

Stephen Eric Sebag-Montefiore, de vader van Simon, was chirurg en stamde af van Sefardische Joden die in de 18e eeuw vanuit Italië naar Engeland waren geëmigreerd en daar fortuin hadden gemaakt; de sheriff van Londen, bankier en filantroop Moses Montefiore was zijn oudoom. Simons moeder Phyllis April Jaffé komt uit een familie van berooide Litouwse joden. Haar ouders waren rond 1900 het antisemitisme in het Russische Rijk ontvlucht. Ze hadden kaartjes gekocht voor een overtocht naar New York, maar werden bedrogen en strandden in Cork in Ierland. Daar ontsnapten ze in 1904 aan de pogroms door naar Engeland te vluchten.

De dubbele achternaam Sebag-Montefiore is …Lees verder op Wikipedia