Tijdens de Amerikaanse burgeroorlog wordt een gewonde Unie-soldaat verzorgd in een meisjeskostschool in het gebied van de Confederatie.
Titel
The beguiled / written for the screen and directed by Sofia Coppola
Regisseur
Sofia Coppola
Naar het werk van
Thomas Cullinan
Acteur
Colin Farrell Nicole Kidman Kirsten Dunst Elle Fanning
Muziek
Phoenix (FR)
Taal
Engels
Uitgever
Universal, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2017
Speelduur
ca. 89 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Engels voor slechthorenden, Frans, Italiaans
EAN
5053083135225
mooov

Besprekingen

Kostuumdrama van Sofia Coppola (The bling ring; The virgin suicides) naar een boek van Thomas Cullinan, dat eerder verfilmd werd door Don Siegel. In 1864 wordt de gewonde en gedeserteerde Unie-soldaat John McBurney (Colin Farrell) gevonden door een van de leerlingen van een meisjesinternaat in Virginia. Vanwege de burgeroorlog wonen er alleen nog de directrice, een lerares en vijf leerlingen. Ze verzorgen de soldaat, hoewel hij een vijand is en vooral lerares Edwina Dabney (Kirsten Dunst) en een van de oudere leerlingen, Alicia (Elle Fanning), raken in de ban van de charmante man. Dat heeft dramatische consequenties. De recensenten geven 2-4 sterren. Belinda van de Graaf (Trouw 7-9-'17): '(...) Het is een bedachtzame, gedetailleerde stijl die op sommige momenten ook iets slooms en gekunstelds heeft. Coppola weet dit te ondervangen door er ook een plezierige ironie in te mengen. (...) VPRO Cinema (vpro.nl): '(...) Coppola zoomt niet in op de soldaat, zoals Siegel, maar op de vrouwen en…Lees verder

Over Sofia Coppola

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

Sofia Carmina Coppola (New York, 14 mei 1971) is een Amerikaanse actrice en filmregisseuse.

Biografie

Sofia Coppola, dochter van regisseur Francis Ford Coppola, werd geboren in 1971 en was nog maar een jaar oud toen ze optrad in 1972 op het witte doek als "de baby" (een jongen) in de doopscène in The Godfather.

Later zou ze een grotere rol spelen in The Godfather Part III toen ze op het laatste moment Winona Ryder verving. De kritiek was over dit optreden weinig vleiend. Ook speelde ze in Star Wars: Episode I: The Phantom Menace.

Haar debuut als regisseur kwam in 1998 in de vorm van Lick the Star, een korte film die zich afspeelt op een middelbare school. Met haar eerste langspeelfilm, The Virgin Suicides (1999), naar een boek van Jeffrey Eugenides, wist ze internationaal de aandacht te trekken. Haar tweede productie, Lost in Translation (2003), kreeg vier Oscarnominaties: …Lees verder op Wikipedia

Suggesties