Boek
Engels

Girl online

Zoe Sugg (auteur)
+1
Girl online
×
Girl online Girl online

Girl online

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Een onzeker tienermeisje begint een blog om haar diepste gevoelens kwijt te kunnen.
Onderwerp
Weblogs, Verliefd zijn
Titel
Girl online
Auteur
Zoe Sugg
Taal
Engels
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Girl online
Editie
2 ed.
Uitgever
London: Penguin Books, 2015
345 p.
ISBN
9780141364155

Andere talen:

Besprekingen

Penny Porter is een normale tiener, beetje onhandig en onzeker. Om haar diepste gevoelens kwijt te kunnen is ze een blog begonnen: Girl Online. Alleen haar beste vriend Elliot weet dat zij Girl Online is. Haar moeder wordt gevraagd om een Downton Abbey thema bruiloft te organiseren in New York en daar ontmoet Penny muzikant Noah. Ze worden verliefd en dat heeft grote gevolgen, want haar relatie gaat viraal. Romandebuut van de beroemde blogger Zoella, oftewel Zoe Sugg. Er ontstond controverse rondom deze uitgave omdat pas later bekend werd dat Zoe het niet zelf, maar met een ghostwriter geschreven had. Het verhaal is mierzoet, de plot bevat weinig verrassingen en de personages naast Penny zijn cliché: de homo vriend met de extravagante outfits, de voormalig beste vriendin die nu heel gemeen doet, de populaire jongen die haar niet ziet staan en de wel zeer begrijpende ouders. Aardig voor de doelgroep en de fans, maar niet indrukwekkend. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Zoe Sugg

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Zoe Elizabeth Sugg (Lacock, 28 maart 1990) is een Brits blogger, vlogger en auteur. Ze is vooral op YouTube bekend onder de naam Zoella.

Carrière

YouTube

In februari 2009 startte Sugg haar blog, Zoella. Eind dat jaar had de website ongeveer 1000 volgers, wat in maart 2014 groeide tot 140 miljoen bezoeken in totaal. Eind 2009 werd ze onder dezelfde naam ook actief op de filmpjeswebsite YouTube. Begin februari 2016 had Sugg ruim 10 miljoen abonnees op dat YouTube-kanaal. In haar blog en video's spreekt ze voornamelijk over mode en lifestyle.

Op haar tweede YouTube-kanaal, MoreZoella, maakt ze video's van haar dagelijkse bezigheden. Dat kanaal telde begin februari 2015 meer dan 3.800.000 abonnees. Zoe Sugg maakte reeds filmpjes met andere youtubers zoals Joe Sugg, Troye Sivan, Tyler Oakley, Alfie Deyes en PewDiePie.

Lees verder op Wikipedia