Digitale diensten van de bib

Ook in tijden van Coronamaatregelen kan je terecht bij de bib. Met je Mijn Bibliotheek-profiel lees je digitale prentenboeken van Fundels met je kroost of blader je digitaal door de krant.

Je krijgt hieronder ook speciaal door de bib geselecteerde tips om online te lezen, luisteren en kijken via verschillende digitale kanalen.

Gopress - Digitale kranten en tijdschriften

Gopress-collage.png

Lid van de bib of niet, tot 19 april kan iedereen via de bib gratis en zonder aanmelden het Gopress Archief raadplegen. Je vindt hier artikels uit een breed aanbod van Belgische tijdschriften en kranten ouder dan 2 dagen. 

Deze actie wordt niet verlengd. Vanaf 20 april kunnen bibliotheekleden het Gopress Archief opnieuw raadplegen door aan te melden met hun Mijn Bibliotheek-profiel.

 

Doorzoek het krantenarchief

Kunst en cultuur rechtstreeks in je huiskamer

Mensen ervaren cultuur nog steeds in levende lijve, maar met de coronacrisis staan cultuurhuizen en artiesten tijdelijk voor een uitdaging. Cultuurconnect grijpt dit moment graag aan om de digitale aanwezigheid van de cultuursector te ondersteunen. Beleef literatuur, muziek, theater, film en musea alsof u er zelf bij bent! 

Lees meer

Bekijk online podiumvoorstellingen voor jong en oud!

Bekijk gratis opnames van meer dan 60 podiumvoorstellingen voor jong en oud. Elke dag komen er nieuwe voorstellingen bij. Via Podium Aan Huis bundelen verschillende bekende gezelschappen, kunst- en cultuurhuizen virtueel de krachten om jou te blijven ontroeren en ontspannen. Door de coronacrisis is de magie van de live beleving even onbereikbaar. Geen nood, want als de zalen moeten sluiten, dan komt de voorstelling gewoon naar je toe. Veel kijkplezier!

Lees meer

Lees-, kijk- en luistertips van de bib

Onderstaand cultuuraanbod kan je digitaal en meestal gratis gebruiken.