Makkelijk lezen en luisteren

Voor wie anders wil lezen, of voor wie het lezen om een of andere reden niet (meer) vanzelf gaat, zijn er makkelijk lezen-, grote letter- en luisterboeken voor volwassenen. Ze staan bij elkaar in de makkelijk-lezen-hoek. Er ligt ook Wablieft, een makkelijk-lezen-krant voor volwassenen.

Vind je lezen soms moeilijk of heb je dyslexie? In de jeugdafdeling hebben we de dyslexie-boekjes gemarkeerd met een rode bol. Zo vind je ze makkelijker terug in het rek. 

Luisterboek

Een luisterboek is een geluidsopname van een voorgelezen boek. De bibliotheek heeft een collectie luisterboeken voor jeugd en voor volwassenen. Luisterboeken zijn er niet enkel voor mensen met een beperkt zicht maar ook voor mensen die willen lezen op een andere manier.

 

Daisyboek

Naast luisterboeken bieden wij ook Daisyboeken aan. Daisyboeken zijn speciaal ontwikkeld voor blinden, slechtzienden of een andere leesbeperking. Het verschil met een gewoon luisterboek is dat je zo'n Daisyboek kan hanteren als een gewoon boek. Je kan in één ruk doorlezen, maar je kan ook door het boek bladeren, je kan stukken opnieuw beluisteren, stiekem vooruit lezen, een bladwijzer plaatsen enz. Daisyboeken kan je afspelen op een Daisyspeler, maar ook op een computer met aangepaste software (gratis verkrijgbaar bij ons en gratis te downloaden - Engelstalige website).

Meer info vind je hier of op de website van Luisterpunt