Livre
Néerlandais

De spokenjagers en het griezelkasteel

Cornelia Funke (auteur)

De spokenjagers en het griezelkasteel

Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Op kasteel Duisterberg moeten de drie spokenjagers proberen de bloedige barones te verslaan. Dat blijkt een stuk lastiger dan gedacht. Vanaf ca. 8 jaar.
Sujet
Spoken
Titre
De spokenjagers en het griezelkasteel / tekst en ill. Cornelia Funke
Auteur
Cornelia Funke
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Gespensterjäger in der Gruselburg
Éditeur
Amsterdam: Querido, 2010
86 p. : ill.
ISBN
9789045110325 (hardback)

Commentaires

Cornelia Funke is met de meer dan veertig titels op haar naam geen onbekende in de wereld van de kinderboeken. De in Amerika wonende schrijfster van Duitse afkomst is ook bij ons behoorlijk populair. Ze kreeg al tweemaal de Zilveren Griffel (in 2004 voor De dievenbende van Scipio en in 2006 voor Hart van inkt) en ook haar reeks 'De spokenjagers' is erg populair. Met De spokenjagers en het griezelkasteel is ze aan het derde deel toe over de op 'ghostbusters' lijkende groep rond Hedwig Kummelsap.

Dit keer snellen de spokenjagers de wanhopige bewoners van kasteel Duisterberg te hulp. Meneer en mevrouw Worm worden geteisterd door verschrikkelijke verschijningen, tergend gejammer en allerlei vliegende voorwerpen. Hedwig Kummelsap, Tom Tomsky en het MES (Matig Enge Spook) Hugo zullen de oplossing brengen. Al bij hun aankomst worden ze geconfronteerd met De Bloedige Barones, de oorzaak van alle onheil. Het blijkt om een SPOMEG te gaan, een spook in mensengedaante…Lire la suite
Het echtpaar Worm op Kasteel Duisterberg doet geen oog meer dicht vanwege tergend gejammer en spookverschijningen. Ze besluiten de drie spokenjagers (Tom, Hedwig en het Matig Enge Spook (MES) Hugo) aan te schrijven, die meteen op onderzoek uitgaan. Ze krijgen al snel te maken met de bloedige barones die ze, ondanks al hun inspanningen, maar niet kunnen verslaan. Het spannende en humoristische boek is verdeeld in elf hoofdstukken. Achterin is een lijst met afkortingen uit het grote spokenboek opgenomen. Voorzien van, soms wat schreeuwerige, zwart-witillustraties die met name extra spanning en humor aan het boek toevoegen. Het komische taalgebruik van Hugo werkt soms op de lachspieren. Derde deel uit de serie 'De Spokenjagers'*. Het boek is los te lezen van de andere delen met name door de introductie van de drie hoofdpersonen vooraf. Op het paarse omslag zijn de spokenjagers te zien voor het Kasteel Duisterberg. Leuk om voor te lezen vanaf ca. 8 jaar en geschikt voor goede lezers vanaf…Lire la suite

De spokenjagers en het griezelkasteel

Op kasteel Duisterberg gebeuren akelige, griezelige dingen. Meneer en mevrouw Worm, de bewoners, roepen de hulp in van de Spokenjagers: Tom Tomsky, Hedwig Kummelsap en Hugo MES (het Matig Enge Spook). De spokenjagers moeten alles uit de kast halen om het spook, dat behoort tot de Bloederige Barones, te verslaan.
De start is wat moeilijk voor achtjarigen, maar eens je in het verhaal zit, leest het zeer vlot. In het begin is het wel eventjes wennen aan het taaltje van Hugo.
De zwarte inkttekeningen brengen de lezertjes in de juiste spooksfeer!

À propos de Cornelia Funke

CC BY 3.0 - Image by Cruccone

Cornelia Funke, née le 10 décembre 1958 à Dorsten en Rhénanie-du-Nord-Westphalie, est une écrivaine et illustratrice allemande, internationalement connue comme auteur de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Elle exerce le métier d'éducatrice pour enfants avant de devenir illustratrice.

Depuis 1987, elle travaille en indépendante et produit des ouvrages pour enfants qu'elle illustre elle-même, ou illustrés par Kerstin Meyer.

En 2006 elle remporte le Grand prix de l'Imaginaire pour son roman Cœur d'encre.

Ses livres ont été traduits dans 37 langues et elle a vendu 26 millions de livres dans le monde. Elle est parfois surnommée la "J.K. Rowling allemande".

Le réalisateur britannique Iain Softley a adapté en 2008 Cœur d'encre au cinéma et son film porte le même titre.

Elle a de…En lire plus sur Wikipedia